Abonnementsartikel

Den 1. maj 2017 er det igen muligt at søge om tilsagn om støtte til elektricitet fra fabriksnye husstandsvindmøller i perioden 2017 inden for en pulje på 1 MW.

Fra den 1. maj 2017 til den 21. oktober 2017 afholder Energinet.dk en ansøgningsrunde til 1 MW-puljen til husstandsmøller, hvor der kan søges om tilsagn om støtte til produceret elektricitet som leveres til nettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kan kun opnås tilsagn om støtte til elektricitet fra husstandsvindmøller, som endnu ikke er etableret. Det betyder, at man skal søge om tilsagn om støtte, før projektet er påbegyndt. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at der ikke kan ydes tilsagn om støtte, hvis man modtager - eller påtænker at modtage - anden offentlig støtte. Det betyder eksempelvis, at du ikke kan modtage tilsagn om støtte til elektricitet fra husstandsvindmøller samtidig med, at du gør brug af håndværkerfradraget.

Ansøgningsprocedure

Du skal have et tilsagn om støtte fra Energinet.dk, inden du påbegynder dit projekt.

Når Energinet.dk anslår, om en ansøger er berettiget til tilsagn om støtte, vurderes den såkaldte ?tilskyndelsesvirkning?. Det betyder kort sagt, at det bliver vurderet, om ansøgeren har brug for støtte, for at projektet kan blive til noget, og at støtten er afgørende for, at møllen kan blive sat op.

Støtteordning anmeldt til EU-kommissionen

Energistyrelsen har primo 2017 anmeldt støtteordningen for husstandsvindmøller i perioden 2017-2020 til Europa-Kommissionen. Støtteordningen, der blev vedtaget i Folketinget i december 2015, har medført, at støtten til elektricitet fra husstandsvindmøller i 2017-2020 årligt nedsættes. I periode 2017-2019 ydes støtten inden for en pulje på 1 MW, mens støtten i 2020 ydes uden en pulje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ansøgninger til puljen sendes til Energinet.dk, der står for sagsbehandlingen og træffer afgørelse i sagerne. Man kan læse mere om ansøgningsproceduren på Energinet.dk's hjemmeside.