Abonnementsartikel

Når Roskilde Dyrskue i Kr. Himmelfarts-ferien den 26 - 28 maj slår dørene op, er producenten Stihl atter at finde på festivalpladsens stand 139. I starten af året introducerede Stihl et helt nyt sortiment af batterimaskiner til privat brug, - maskiner, der allerede nu er blevet meget populære hos den private haveejer.

Populariteten skyldes, at producenten stiller samme høje kvalitetkrav til det nye sortiment som til firmaets professionelle maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beskyttelsen omkring motoren er af samme polymer-kvalitet, og skæreværktøjet på motorsavene i Compact-serie er den samme som på prof-maskinerne. Ydermere er maskinerne designet med ergonomisk korrekt brug for øje, så de er slankere og lettere end tidligere set. Desuden er der gjort meget ud af at holde støjniveauet på et minimum, og maskinerne kan derfor benyttes uden at forstyrre naboen.

Også noget for profferne

Ud over akku-maskinerne, der er målrettede den private haveejer, så vil der også være et bredt udsnit af Stihls professionelle batteridrevne maskiner på standen. Og når talen falder på batteridrevne maskiner, kommer man ikke udenom robotplæneklipperen iMow fra Stihls østrigske søsterselskab, Viking. Ved standen vil der være mulighed for at se iMow i aktion på en bane, hvor den passer plæner fra 500 m2 - 4.000 m2.

Hos Stihl forventer man masser af aktivitet på standen. Ud over at kunne møde repræsentanter fra firmaet og dets forhandlere, så er der mulighed for at vinde en af batteri-nyhederne, nemlig en hækkeklipper fra Compact-serien - inklusiv batteri og lader. Batteriet er udtageligt, og kan benyttes til en række andre maskiner fra Stihl og Viking.