Abonnementsartikel

Den 20 maj stiller verdens bedste skovfolk op til konkurrencen om et af de mest prestigefyldte trofæer indenfor skovhuggersporten Stihl TimbersportS, nemlig Champions Trophy!

Det er de 8 bedste fra verdensmesterskaberne i 2016, der har kvalificeret sig til denne konkurrence, hvor der vil blive kæmpet i diciplinerne Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck og Standing Block Chop. Alle diciplinerne er baseret på arbejdet som traditionelt udføres i skoven, og for verdenseliten er dette den ultimative test af kraft, præcision og udholdenhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Unik konkurrence

Blandt deltagerne finder man naturligvis den regerende verdensmester, new zealandske Jason Wynyard, som glæder sig til denne første internationale konkurrence i 2017.

- Der er mange dygtige folk i denne konkurrence, alle på den scenen er blandt de bedste i verden, og dette er en helt unik konkurrence, hvor resultatet bestemt ikke er givet på forhånd. Jeg er klar til at yde mit absolut bedste for at tage trofæet med mig til New Zealand endnu engang, siger han.

De nærmeste konkurrenter til trofæet må siges at være canadiske Stirling Hart samt australske Brad De Losa.

Rookier på spring

Dagen før Champions Trophy, den 19 maj, kører konkurrencerne for nogle af verdens absolut bedste rookies, altså de, som allerede nu står på spring for at overtage pladserne efter de "store". Her er der mulighed for at opleve dygtige, unge skovfolk fra nationer som Sverige, England, USA, Canada, Australien, Schweiz, Tyskland og Frankring kæmpe om Rookie World Championships.

Konkurrencerne starter begge dage kl. 20:00, og bliver sendt som livestream på www.stihl-timbersports.com