Abonnementsartikel

Dyrene er det naturlige omdrejningspunkt, men der er masser af andre spændende oplevelser at komme efter på Det Østjyske Dyrskue i Horsens - ikke mindst for fritids- og udefolk samt børnefamilier.

Dyrskuet finder sted på den traditionsrige dyrskueplads beliggende lige midt i Horsens den 16. og 17. juni.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi glæder os rigtigt meget til at holde dyrskue igen, og vi håber på god opbakning fra dyre- og maskinudstillerne og gårdbutikker. Vi har godt gang i tilmeldingerne, og vi håber på et skue på niveau med de senere år, siger formanden, Peter Søgaard Mortensen, og tilføjer, at et stort antal frivillige gør en kæmpe indsats for at afvikle skuet.

- Uden disse ildsjæle lod det sig ikke gøre, påpeger han.

De senere år har der været godt fyldt op i staldene og på pladsen med næsten 300 heste, kødkvæg og malkekvæg plus får, geder, høns, kaniner, katte, børnedyrskue og 4H.

Dyrskuet er kulturarv

En af de trofaste udstillere gennem mange år er Gert Padetzski, Rask Mølle, der sammen med sin kone, Annalise, i år fejrer 25 års jubilæum som udstiller af New Forest-ponyer.

- Dyrskuet er noget helt særligt for os, det handler om fællesskab, kulturarv og den gode stemning. Det er en selvfølge, at vi skal med. Når man først er på dyrskuet, lukker man alt andet ude, og så er det bare to gode og hyggelige dage,siger Gert Padetzski.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gårdbutikker og show

På dyrskuet i Horsens vil der være alt fra udstilling med maskiner til gårdbutikker, der viser, hvad de har at byde på af spændende produkter, landbrugsprodukter og teknik, bilforhandlere, foderstof, landbrugsskoler og meget mere. Hertil kommer nyheder, ikke alene til landbrugere, men også dem med hus og have, og i lighed med tidligere år, dukker politiske partier op og fortæller om deres mærkesager.

Som noget nyt holdes der kræmmermarked i forbindelse med dyrskuet, hvor alle kan komme og sælge deres ting - lige fra legetøj, gamle ting, bøger og alt muligt andet. Det bliver om lørdagen.boa