Abonnementsartikel

Ifølge en pressemeddelelse fra værktøjsproducenten Milwaukee, så er firmaet nu klar med en banebrydende Sawzall-klinge med karbidtænder. De nye AX-klinger er udviklet til at yde lang levetid - 30 gange længere end standard-bimetalklinger, og de skærer dobbelt så hurtigt.

Bag den nye løsning ligger flere patenterede innovationer, blandt andet Nail Guard-tanddesign, der er udviklet til at forhindre klingerne i at knække, når de kommer i kontakt med søm. Hertil kommer et ekstremt aggressivt tanddesign, Fang Tip, til hurtige skæringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skærer i alt

Milwaukke henvender sig med de nye klinger til seriøse amatører samt professionelle brugere, der arbejder med for eksempel ombygning, nedrivning, skeletkonstruktioner, vvs eller elinstallation. Her kan man udnytte de nye egenskaber ved savning i mange forskellige materialer - også slibende materialer.

Under krævende forhold som for eksempel nedrivning af bygninger og tagkonstruktioner, samling af tømmerkonstruktioner, vinduesudskæringer og bortskæring af materiale kan man arbejde videre uden at bekymre sig om klingens levetid.

Milwaukee skriver i pressemeddelelsen, at test på hårde materialer viser, at AX-klinger med karbidtænder, der blev sat til at arbejde i træ med hærdede søm, tagpap, krydsfiner og metalinddækninger, levede 30 gange længere end traditionelle bimetalklinger.