Abonnementsartikel

De fleste gør-det-selv personer kender til problematikken med vådrumsgips-plader, sikring med membran og efterfølgende montering af fliser. Det kan give udfordringer, hvis man ikke er den pertentlige type. Dtte problem kan man nu komme nemt hen over.

Fra producenten Fibo kommer nu en serie af vægpaneler med over 700 designs og forskellige typer af overflader. Mulighederne spænder fra rustikke med betonlook over mat sten til højglanslook, børstet metal og flisevarianter helt ned i mosaikstørrelse. Det specielle ved de nye paneler er, , at der ikke skal etableres vådrumsmembran først. Den er indbygget i de 11 mm tykke vægpaneler af 7 lag birkekrydsfinér med højtrykslaminat på forsiden og spærrelaminat på bagsiden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

15 års garanti

Ifølge Fibo adskiller birkefinér sig fra billigere træsorter ved sin høje, formstabile kvalitet, og panelerne leveres med 15 års garanti mod fugtgennemtrængning. Træet kommer udelukkende fra certificerede skovbrug, og fremstillingen sker på en fabrik i Norge, hvor man siden 1952 har specialiseret sig i vådrumspaneler.

I danske boliger er pladerne især populære ved renoveringer af køkkener, badeværelser og toiletter. Overfladerne er hygiejniske og nemme at holde rene - det gælder også ved fjernelse af graffiti.

Kan monteres af tømrer

De 60x240 cm store Fibo vægpaneler er godkendt efter Byggebranchens Vådrumsnorm. Det betyder, at der ikke længere skal bruges tid på at arbejde med gips, vådrumsmembran og fliser. Samtidig er panelerne lette at skære ud og tilpasse, så monteringen kan klares af en tømrer.

Panelerne klikkes sammen med et såkaldt Aqualock-låsesystem, og samlingerne kan ikke ses og forsegles med tætningsmasse.