Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vi vil have robotter på plænen

Af boa -

Del artiklen:

Undersøgelse viser, at hver anden danske haveejer gerne vil overlade græsslåningen til robotter.

Mange danskere nyder at gå i haven og bruger ofte havearbejdet som et åndehul fra en travl hverdag. Alligevel er tanken om at overlade dele af havearbejdet til robotter noget, der frister mange danske haveejere. En ny undersøgelse, som havemaskine- og redskabsproducenten Stiga står bag, viser at hver anden dansker ville overlade græsslåningen til selvstyrende robotter, hvis de havde muligheden.

- Det er tydeligt, at mange danskere både ønsker og har brug for nye redskaber i havearbejdet - særligt den type, der kan gøre arbejdet selv. Hvis en robotplæneklipper klarer græsslåningen får haveejerne nemlig mere tid til at nyde haven eller sætte gang i andre haveprojekter. Derfor tror jeg personligt, at vi vil opleve, at robotterne gør deres indtog på de danske græsplæner i takt med, at danskerne får øjnene op for de mange fordele, siger Niels Bille, administrerende direktør for Stiga i Danmark.

Eksplosiv stigning

Salget af robotplæneklippere stiger eksplosivt i disse år, selvom det i skrivende stund kun er fire procent af danske haveejere, der benytter sig af en robotplæneklipper. Ifølge den europæiske erhvervsorganisation European Garden Machinery industry Federation er det samlede salg af robotplæneklippere fra 2013 frem til 2016 steget med 550 procent i Europa. I år forventer Stiga en stigning i salget af robotplæneklippere på 85 procent sammenlignet med sidste år.

Undersøgelsen viser, at drømmen om en robotplæneklipper er størst blandt 18-55-årige. Ifølge Niels Bille kan det blandt andet hænge sammen med, at der findes mange forældre i denne aldersgruppe, der har svært ved at finde tid til havearbejdet.

- Er der travlt på arbejdet, skal børnene hentes i skolen og madlavningen klares, så kan havearbejde hurtigt komme langt ned på to-do-listen. Dér kan en robotplæneklipper være som sendt fra himlen, fordi den gør hverdagen nemmere. Derudover er det selvfølgelig også oplagt, at der i denne aldersgruppe er mange teknologi-interesserede haveejere, der gerne vil prøve nye ting af, siger Niels Bille og understreger, at robotplæneklippere eksempelvis også kan hjælpe de ældre, der ikke længere selv er i stand til at klare græsslåningen.

Undersøgelsen om danskernes havevaner er indsamlet blandt 1.000 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18-75 år gennem Epinions Danmarkspanel i perioden 22. februar - 27. februar 2017.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame