Abonnementsartikel

Flere og flere efterspørger svinekød fra dyr, der har haft et godt og sundt liv, og rigtig mange landmænd lægger i disse år om til økologisk svineproduktion, ligesom eksisterende økologer udvider produktionen. På Landsskuet kan man se grisene og blive klogere på dyrevelfærden i økologisk svineproduktion. Blandt andet kan man på Landsskuet møde en økologisk so med smågrise, som under Landsskuet vil bo i sin hytte i en 300 kvadratmeter stor fold ved Økologisk Landsforenings stand. Her vil de vise, hvordan det økologiske griseliv ser ud.

Rullende hønsehus

På standen er der også et danskproduceret, rullende hønsehus med plads til 75 æglæggende høns. Mobile systemer gør det muligt at kombinere økologisk fjerkræhold på friland med andre produktionstyper. For eksempel økologisk mælkeproduktion, hvor der er mange græsmarker eller økologiske grøntsagsavl, hvor der er grøntsagsrester.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udover de økologiske grise og høns kan du også møde får af gammel husdyrrace på økologernes stand, som du finder 100 meter fra hovedindgangen. Konkurrencen DM i hø foregår også på standen, hvor man selv kan dufte til høet og gætte på vinderen. Man kan også få svar på sine spørgsmål om økologi. Der er økologiske landmænd på standen under hele landsskuet.