Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Du må næsten bade overalt - også nøgen

Af Fritidsmarkedet -

Del artiklen:

Spring bare i - du må mere end du tror, lyder det fra Friluftsrådet.

Der er masser af muligheder for at bade ved de danske kyster, i søer og i havnebade. Du må bade de fleste steder langs den danske kyst hele døgnet. Sådan lyder det fra Friluftsrådet, der her guider dig til mulighederne, så du får mere ud af sommeren.

Danmark har 7.300 kilometer kyst og du må bade næsten overalt og derfor er der rigtig mange gode oplevelser forude. Men det er der rigtig mange danskere, der ikke ved. Hver tredje ved for eksempel ikke, at man må bade ved en privat strand og gøre ophold der og to ud af tre tror ikke, at man må være der om natten.

- Desværre tror mange at der er flere begrænsninger end der egentlig er, og så går vi jo glip af nogle muligheder for gode oplevelser. Når det gælder badning, er det faktisk nemmere at sige hvad man ikke må, end hvad man må, for der er så mange muligheder for en kølig dukkert, siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet, der arbejder for at give danskerne gode muligheder for friluftsoplevelser.

Også på privat strand

Selvom en strand er privatejet, må du gerne bade der. Du må også gerne slå dig ned med håndklæde og madkurv, hvis der bare er mindst 50 meter til nærmeste beboelse. Du må også tænde bål på ubevoksede strandbredder eller bruge kogeapparat eller grill og nyde solnedgangen - og lidt til.

- På stranden må du være hele døgnet og sågar overnatte, men bare ikke slå et telt op eller noget der ligner, siger Jan Ejlsted.

Også nøgen

Du må også gerne bade nøgen på danske strande? Men vis hensyn til andre strandgæster - du må nemlig ikke opføre dig anstødeligt over for andre. Der findes også strande med særlig plads til naturister

Svøm mellem åkanderne i en skovsø

Der er også mange søer i Danmark, hvor vandet er rent, og du gerne må bade i søer. Søer der er offentligt ejede må du bade i hele døgnet.

- Her kan du roligt tage en måneskinsdukkert mellem åkanderne i søen. Og det kan jo være en helt speciel naturoplevelse i sommerens lyse nætter, lyder opfordringen fra Jan Ejlsted.

Lokale forbud

Der kan være lokale forbud, fredning eller andre begrænsninger, der fremgår af skiltning og hvis søen er privatejet, må du kun bade, hvis der er flere end en ejer af bredden, og hvis du kan komme ned til søen af veje og stier. Der skal desuden være mindst 150 meter til nærmeste beboelse, hvis det er en sø i skoven, og du må ikke være der om natten.

- Der er steder i Danmark, man ikke må bade, men så er det som regel af hensyn til den badendes sikkerhed. For eksempel kan det være forbudt at bade i havneområder på grund af sejlads og i mosehuller, der kan være "bundløse", kolde eller fyldt med dynd," siger Jan Ejlsted

Uanset hvor du bader, skal du naturligvis altid huske at tænke på sikkerheden og bruge fornuften. boa

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame