Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

100 år gammel banegårdsbygning stråler igen

Af boa -

  • 95996_1.jpg
  • 95996_2.jpg
  • 95996_3.jpg

Del artiklen:

Skagens historiske banegård, der er tegnet af Ulrik Plesner, er efter en gennemgribende renovering bragt tilbage til tidligere tiders glans.

En af landets smukkeste banegårdsbygning har i flere år været i et sørgeligt forfald og overmalet med grafitti. Men nu stråler den arkitektoniske perle i Skagen igen i tidligere tiders glans og er blevet en af landets mest attraktive adresser.

Den gamle station i Skagen er nemlig netop blevet gennemrenoveret og fremstår atter som et flot historisk bygningsværk, der på linje med Skagens Museum, Brøndums Hotel, vippefyret, havnen, lyset, kunsten og de gule facader og røde tegltage er med til at definere Skagen som en unik dansk lokalitet.

Bygget af flere omgange

Stationen i Skagen er bygget i flere omgange. Den første hovedbygning blev opført i 1890 efter tegninger af arkitekt Thomas Arboe, men senere blev den udvidet og ombygget efter arkitekt Ulrik Plesners tegninger. Hans udgave af stationsbygningen stod færdig i 1919, og det er dette udseende og arkitektoniske udtryk, som bygningen bevaret lige siden.

Den gamle stationsbygning har ikke længere nogen funktioner i forhold til togdriften, men rummer i dag en café, en cykeludlejning og et antal private lejligheder.

Facaderenoveringen er udført af murerfirmaet Ole Jørgensen, Skagen.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame