Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Pas på: 66.500 nye skolebørn i trafikken

Af boa -

Del artiklen:

Omkring 66.500 nye skolebørn bevæger sig i de kommende dage ud i trafikken. For mange er det en helt ny situation. Her er fem råd til at passe på de små.

Sidst år begyndte 66.574 børn i skole ifølge Undervisningsministeriet. Når et tilsvarende antal børn i august for alvor bevæger sig ud i trafikken, er der god grund til at passe ekstra på.

Især hvis man har for vane at køre for hurtigt, og det har mange, afslører en undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 1.206 bilister.

For høj fart ved skoler

90 procent af bilisterne i undersøgelsen er opmærksomme på skolestartkampagnerne. Alligevel oplever lige så mange respondenter bilister, der "kører for stærkt ved skoler'. 20 procent møder biler, der ikke holder for skolepatruljen og næsten lige så mange, der kører "mod ensretningen' ved skolen.

- Tallene indikerer, at mange bilister tilsyneladende har for travlt. Det kan hænge sammen med, at nogle forældre er mest opmærksomme på deres eget barn og måske lidt mindre på andres. Men som "hård trafikant" skal man selvfølgelig være opmærksom på alle, og skoleområder er særligt sårbare. De nye i skolestartsalderen kender sjældent trafikreglerne, siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame