Abonnementsartikel

For første gang nogensinde vil Have & Landskab uddele Publikumsprisen. Prisen vil - som navnet antyder - blive tildelt på baggrund af en afstemning blandt de mere end 10.000 besøgende. I år vil konkurrencen gå ud på at kåre

"Årets bænk".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her vil valget stå mellem et bredt udvalg af bænke, som branchens spydspidser blandt Have & Landskabs udstillere af byrumsinventar har valgt at lade kæmpe om publikums gunst.

Vinderbænken vil blive kåret til en officiel ceremoni på udstillingens sidste dag - fredag den 1, september.

Ikke en tilfældighed

At den første tildeling af Publikumsprisen fokuserer netop på bænken, er ingen tilfældighed, understreger Have & Landskabs formand, adjungeret professor ved Københavns Universitet, Palle Kristoffersen:

- Bænke er noget af det væsentligste terræninventar vi overhovedet har. De er med til at nyttiggøre vores grønne anlæg, og enhver fra ældre til børnehavebørn søger naturligt mod bænkene. Desuden er bænke jo en stor post i eksempelvis et kommunalt budget, og det er en vigtig beslutning at købe nyt. Den beslutning vil vi gerne kvalificere på Have & Landskab '17. Med Publikumsprisen inddrager vi derfor de besøgende og beder dem om at tage stilling. På den måde er de ikke længere "turister" på udstillingen, men må gå et spadestik dybere og afgøre med sig selv, hvad de rent faktisk mener," siger Palle Kristoffersen, der selv har tre kriterier for en god bænk.

- Den skal være pæn, den skal være god at sidde på og så skal den være driftsvenlig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den udstiller som vinder Publikumsprisen vil foruden æren og stor pressedækning også modtage en indgraveret pokal, mens alle publikummer der afgiver deres stemme vil deltage i lodtrækningen om en endnu ikke fastlagt, men imponerende gave.

boa