Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Måske mere end én hunulv med hvalpe i Danmark

Af mod -

Del artiklen:

Nu offentliggør de frivillige bag hjemmesiden Ulvetracking Danmark, at der er filmet en formodet hunulv i den vestjyske ulvezone.

Der er måske mere end én hunulv med hvalpe i Danmark. I dag offentliggør de frivillige bag hjemmesiden Ulvetracking Danmark, at der er filmet en formodet hunulv i den vestjyske ulvezone. Der kan være tale om tæven i det ulvepar, der tidligere er set med otte hvalpe, men det kan ikke udelukkes, at der er tale om en anden hunulv.

- Enten er tæveulven fra ulveparret ved Ulfborg kommet langt omkring på nuværende tidspunkt, eller også er der sandsynligt tale om en ny tæveulv ved Ulfborg, skriver Ulvetracking Danmark på sin hjemmeside.

De frivillige ulvetrackere har analyseret to videoer fra et vildtkamera hos en privat lodsejer. Videoerne er optaget med en måneds mellemrum, og efter at have konsulteret fagfolk, er Ulvetracking ikke i tvivl om, at der er tale om ulv i begge tilfælde. I den nyeste film sætter ulven sig tilsyneladende ned og tisser, skraber efterfølgende i jorden og springer videre.

- Dette er typisk tæve-adfærd, da tæver urinerer ved, at tæven er lige i ryggen, skyder hofterne ud til siden og trækker halen bagud. Hvis den skulle af med afføring, vil den formentlig krumme ryggen og trække forben og bagben mere sammen. Ulven på vildtkamera-filmen vurderes slidt i pelsen og mat i farven. Dette vurderes formentlig at kunne skyldes, at hun i en længere periode har produceret mælk til hvalpe, skriver Ulvetracking Danmark.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame