Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Grønne investeringer bliver ved snakken

Af boa -

Del artiklen:

Når danskerne skal vælge mellem nyt køkken og isolering, så vinder køkkenet. Det viser nye tal fra Dansk Byggeris Energianalyse.

Når snakken falder på investeringer i hulmursisolering, solceller eller andre ting, som kan spare på både CO2 og energiregningen, er det noget, som boligejerne er meget interesserede i. Det svarer 63 procent af boligejerne i en spørgeundersøgelse, men interessen for de grønne investeringer bliver ved snakken. Det er nemlig kun godt hver tiende boligejer, der enten har eller påtænker at få energirenoveret boligen.

Det fremgår af tal fra Dansk Byggeris Energianalyse 2017.

- Det er sjovere at vise det nye køkken eller sofaen frem, mens det er de færreste, der tager gæsterne med ud at se på den nye isolering under taget eller i ydervæggen. Derfor er der en tendens til, at vi populært sagt vælger køkkenet eller rejsen til Mallorca frem for den fornuftige grønne investering i energirenovering, forklarer chefkonsulent i Dansk Byggeri Camilla Damsø Pedersen.

- Men boligejerne får ofte mere ud af grønne investeringer, end de regner med. Hvis en bolig fx går fra et energimærke E til C, stiger husets værdi i gennemsnit med 100.000 kroner. Den investering holder længere end turen til Mallorca og giver ofte et bedre indeklima i hjemmet.

Interesse faldet

Alligevel er boligejernes interesse for energiforbedringer faldet fra 80 procent i 2012 til 63 procent i 2016.

- En af årsagerne er formentlig de i øjeblikket lave energipriser, men også de pludselige ændringer i solcelleordningen har skabt en usikkerhed hos boligejerne, der ikke har lyst til at investere i et anlæg, hvis de ikke ved, hvad de kan regne med i årene fremover, forklarer Camilla Damsø Pedersen.

Det er da også økonomien, der er vigtigst, når boligejerne skal beslutte, om de vil energirenovere eller ej. Det svarer hele 58 procent i den seneste udgave af Bolius Boligejeranalyse.

- Der er ingen tvivl om, at hvis vi for alvor skal have flere til at energirenovere, når de alligevel står over for at skulle renovere, så kræver det, at der er en form for incitamentsordning. Det gør det attraktivt at investere i energiforbedrende boligløsninger, hvilket for eksempel Boligjobordningen viser, siger Camilla Damsø Pedersen.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame