Abonnementsartikel

Holdkonkurrencerne ved de nordiske mesterskaber i Timbersports.gik i luften torsdag middag, og betød at Gøteborgs Stortorget hurtigt blev fyldt op med tilskuere.

Den danske debutant Esben Pedersen kæmpede en sej kamp sammen med resten af holdet, bestående af holdkaptejn Brian Palsgaard, Mads Pedersen og Matthian Ringsholt, men trods stor koncentration og strategisk planlægning i kulisserne måtte holdet sidst på dagen erkende dagens resultat:

Danmark i tiden 2:05:33

Den svenske jubel brød i sagens natur ud på pladsen - ingen tvivl om at de svenske farver var i fuldt flor. At Norge kan få sølv, trods en langsommere tid end Sverige Team 2, beror på konkurrencens udformning: Efter første heat skulle Sverige Team 1 og Norge kæmpe om guld og sølv, mens Sverige Team 2 og Danmark kæmpede om tredie- og fjerdepladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Torvet fyldt op

Fredag den 25 august havde rygtet om de spændingsfyldte konkurrencer i Stihl Timbersports spredt sig i byen, og da de individuelle konkurrencer gik igang først på formiddagen var Stortorgen godt fyldt op.

Efter første runde i Springboard - konkurrencen hvor det gælder om at komme op på en træstamme ved hjælp af to brædder, og dernæst hugge toppen af stammen - lå Brian Palsgaard til en flot sølvmedalje. Næste runde var Stock Saw, hvor Matthias Ringsholdt viste sin overlegne styrke, og herefter fortsatte diciplinerne i Standing Block Chop, Single Buck, Underhand Chop samt den altid populære Hot Saw. Esben Pedersen skulle deltage i den følgende dags rookie konkurrencer, og deltog derfor ikke i disse konkurrencer.

Svensk jubel

Dagen endte endnu engang i de svenske farver, denne gang på alle tre placeringer:

Øverst på skamlen kom velkendte Calle Svadling med 62 points. Overraskelsen var Ferry Svan, den svenske rookie, der tidligere på året vandt Rookie Champions Trophy i Hamburg. Ferry tog sølvet med 58 points, og bronzen gik til Hans Ove Hansson med 55 Points.

De danske deltagere endte med en 9. plads til Brian Paslsgaard, 10'ende plads til Matthias Ringsholt og 11 plads til Mads Pedersen.

Næste gang de danske atleter skal i aktion bliver til verdensmesterskaberne, der i år foregår i Lillehammer, Norge den 2 - 4 november i år.