Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

El-bil trækker campingvogn uden problemer

Af boa -

  • 96756_1.jpg
  • 96756_2.jpg

Del artiklen:

Campingvogn-producenten Kabe testede Teslaens evner til at trække det rullende sommerhus.

Der kommer flere og flere elbiler på vejene, men det er stadig usædvanligt at se dem i kombination med en campingvogn. Derfor belsuttede producenten Kabe at teste den populære feriemodel med en el-bil.

Firmaet fik hjælp af en ung familie fra Norge til at finde ud af, hvordan det fungerer at rejse rundt med en Kabe Royal 520 XL og deres Tesla model X til at trække.

Ifølge Kabe så var det ikke et problem for Teslas model X at komme frem på motorvejene. Men bilens autopilot-funktion er ikke tilgængelig i kombination med træk af campingvogn. Derimod fungerer bilens Adaptiv cruisekontrol helt fint, og den holdt en jævn og konstant hastighed både op og ned ad bakker.

Luftaffjedringen gjorde, at bilen altid ligger stabilt, selv med 1.650 kilo campingvogn på krogen, hvilket gav en behagelig kørsel.

Modvind giver højere forbrug

Sommerens første tur gik fra Kabe i Tenhult i Sverige til det sydlige Norge. Det gennemsnitlige forbrug på denne 500 km lange køretur var 379 Wh/km. Til sammenligning ville forbruget have været omkring 230 Wh/km uden en campingvogn på krogen.

Næste tur gik langs den svenske vestkyst, ned til Skärhamn med stop for opladning ved Solli, Tanum Shoppingcenter og 10 minutter i Uddevalla. På denne tur var forbruget lidt højere ca. 420 Wh/km - på grund af kraftig modvind og regn.

Rækkevidden for Teslaens 90 kWh-batteri er normalt cirka 400 kilometer, men med en campingvogn på trækkrogen, kan man forvente, bilen kun kører lidt over 200 kilometer på et fuldt opladet batteri.

Ifølge Kabe er slutevalueringen af sommerens rejse, at Tesla model X er en drømmebil at køre i, både med og uden en Kabe på trækkrogen. Man skal bare lige huske på, at accelerationen går lidt hurtigere med Teslaen, end man er vant til, hvis man plejer at trække en campingvogn med en almindelig dieselbil.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame