Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Den bedste måde at bekæmpe muldvarpen

Af boa -

Del artiklen:

Lad muldvarpen være: Muldvarpejagt giver bare flere muldvarpeskud.

På denne tid af året er de mange muldvarpeskud frustrerende for en del haveejere og kan få mange til at ty til brug af fælder for at slippe af med den lille graver. Men dette er ifølge Michael Carlsen, biolog for Dyrenes Beskyttelse, ikke holdbart:

- Hvis en have er interessant for én muldvarp, så er den højst sandsynlig også interessant for andre muldvarpe. Og hvis haven er rigtig interessant, så går der, når en muldvarp er fanget, kun kort tid før den næste muldvarp flytter ind, og et nyt graveprojekt begynder, siger Michael Carlsen.

Muldvarpeskud dannes, når muldvarpen bygger eller udbedrer sit gangsystem. Den overskydende jord fra gravearbejdet presses op på jordoverfladen af muldvarpen, hvilket danner de såkaldte muldvarpeskud.

Lad graveren gøre sit arbejde

Muldvarpeskud opstår kun så længe, at muldvarpen udbedrer sit gangsystem. Derfor er den mest holdbare vej til en have fri for muldvarpeskud at lade muldvarpen færdiggøre sit gravearbejde.

- Lader man muldvarpen være, er der mange muldvarpeskud, når den flytter ind og derefter meget få. Muldvarper er nemlig meget territorielle dyr, så når havens muldvarp har ordnet sit gangsystem, vil der næsten ikke komme flere muldvarpeskud. Man får højst sandsynligt kun flere muldvarpeskud ved at fjerne havens muldvarpe, da en ny bare vil flytte ind og grave på fuld drøn igen, siger Michael Carlsen.

Derfor lyder anbefalingen fra Dyrenes Beskyttelse, at man lader muldvarpen færdiggøre sit gravearbejde og herefter udjævne de få muldvarpeskud, der indimellem dukker op.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame