Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Transportabel containerløsning giver mobil opvarmning

Af Bo Andersen -

  • 96900_1
  • 96900_2
  • 96900_3
  • 96900_4

Del artiklen:

IS Tornegården valgte mobil varmeløsning fra Scanboiler som afløsning for det gamle halmfyr.

For mange er plads et problem, når der skal investeres i nyt fyringsanlæg. Næsten uanset, hvilken metode man vælger, så skal der afsættes plads til kedel, siloer eller akkumuleringstank. Og hvis man lige står og mangler plads til et ekstra værelse, så er det jo nemt at kaste blikket efter fyrrummet.

Det har man tænkt over hos producenten Scanboiler Varmeteknik i Silkeborg, og resultatet er indlysende; hvorfor ikke vælge at installere fyr og tilbehør i en container, og så efterfølgende placere containeren et diskret sted.

Samarbejde med kunden

Scanboilers containerløsninger bliver designet i samarbejde med kunden. Containeren monteres på firmaets værksted, og når det lander hos kunden, så fremstår det som et komplet fyrrum, nymalet og isoleret. Efterfølgende skal det blot tilsluttes det eksisterende varmeanlæg for at være kørende.

En sådan løsning valgte Peter Andersen fra Græsted. Sammen med sin kompagnon Jakob Rasmussen driver han virksomheden IS Tornegården ved Brædstrup, hvor firmaet også ejer en nærliggende satellitejendom.

- Før var der halmfyr. Det var fra 1985, så det var jo slidt. Varmebehovet er ikke så stort. Der er en stald og nogle omklædningsfaciliteter, der skal varmes op samt et ældre stuehus, fortæller Peter Andersen.

- Da det jo er en satellit-ejendom, så skulle vi finde en løsning, der krævede minimal vedligeholdelse. Samtidigt er det en ejendom, som på sigt sikkert skal udfases, og produktionen bliver flyttet til en anden ejendom. Så hvis vi begyndte at indrette et nyt fyrrum, så ville de penge hurtigt kunne være spildte, siger han.

Containerløsning

Derfor faldt valget på en containerløsning fra Scanboiler i Silkeborg. Det betyder, at der bare har nogle rør, der kan kappes over, og så kan fyret flyttes med. Det er det samme med pillesiloen. Det eneste Peter Andersen mister, er et støbt fundament til pillesiloen, resten kan flyttes med til en ny adresse.

Løsningen består af en container, et pillefyr - et Fröling P4 - en akkumuleringstank og styring.

- Det er stort set vedligeholdelsesfrit, det kører bare af sig selv. Og siloen er så stor, at vi blot skal hælde piller på to gange om året, siger Peter Andersen, som tidligere måtte bruge en del tid på at holde halmfyret kørende.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame