Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nu skal det afgøres: Hvilken bærepose er bedst

Af boa -

Del artiklen:

En ny undersøgelse skal gøre det klart, hvilken type bærepose der er det bedste miljøvalg.

Køber du plastikposer til dine varer i supermarkedet, eller har du en stofpose, du bruger igen og igen? Plastikposen genbruges sjældnere, men stofposen belaster miljøet mere at producere. Diskussionen om bæreposernes miljøbelastning bølger, og som forbruger kan det være svært at vide, hvad der er bedst for miljøet. Men snart får vi svar i form af en ny undersøgelse, som Miljøstyrelsen netop har sat i gang.

Det er DTU, der udfører undersøgelsen og med en såkaldt livscyklusvurdering skal sammenligne miljøbelastningen ved at bruge bæreposer af plastik og stof. Også poser af papir og bioplast vurderes i undersøgelsen.

Målet er, at det som forbruger bliver nemt at vælge den bedste løsning for miljøet. Samtidig kan supermarkeder og butikker bruge undersøgelsen til en grøn posepolitik.

460 mio. plastikposer - om året

Danskerne bruger omkring 460 millioner plastbæreposer om året. Det skønnes, at omkring 350 mio. af dem sælges i supermarkeder, mens den resterende del udleveres - ofte gratis - i forbindelse med fx køb af tøj og sko.

Fordelt på hele befolkningen svarer forbruget af plastbæreposer til 182 poser eller 3,6 kg plast eller 130 plastikflasker (0,5 liter) pr. husstand. Disse og andre data inddrages i bæreposeundersøgelsen, der ventes færdig i slutningen af året.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame