Abonnementsartikel

Deltidsudvalget i Djursland Landboforening sætter onsdag den 22. november fokus på hestens sundhed. Her kan du, ifølge foreningen, lære mere om, hvordan du kan se, om din hest er stresset og hvilke giftige planter, der findes på græsmarken.

Det foregår ved landbocenteret i Følle, hvor deltidsudvalget i Djursland Landboforeningen har inviteret Charlotte Eicke, der arbejder som homøopat med homøopatisk behandling af heste, og økologi- og planteavlskonsulent Henrik Østergaard Nielsen, Djursland Landboforening, som kommer og fortæller om de planter, der er giftige for heste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er en sammenhæng mellem stress og en indre miljøforandring, som stress fremkalder, og de symptomer og sygdomme, som vores heste får, siger Charlotte Eicke.

Stressteori på programmet

På mødet vil hun gennemgå en stressteori og fortælle om, hvilke symptomer og sygdomme, der kommer i kølvandet på stress.

- De fleste forstyrrelser i vores hestes sundhedstilstand kan sagtens afhjælpes, især når der hurtigt sættes ind med homøopati for at understøtte deres velbefindende. Alle levende væsener har en større eller mindre evne til at overvinde sygdomsfremkaldende påvirkninger, fortæller hun og understreger, at når man behandler med homøopatisk medicin, styrkes hestens egne helbredskræfter.

- Mange bekræfter, at det er en fantastisk stor tilfredsstillelse at være i stand til at aflæse hestens symptomer og selv gøre en aktiv indsats, fortæller Charlotte Eicke.

Giftige planter

Henrik Østergaard Nielsen, økologi- og planteavlskonsulent, har gennem sit arbejde og erfaringer fra sit eget landbrug et bredt kendskab til græsmarker og bekæmpelse af uønskede planter, skriver Djursland Landboforening. Han vil i sit oplæg komme ind på, hvilke planter der er giftige, og hvordan der kan forebygges mod disse planter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle hesteejere bør være i stand til at kende de giftige planter, som i yderste tilfælde kan slå ens hest ihjel, fortæller Henrik Østergaard Nielsen, som også vil præsentere en nyttig app, som er udgivet af Landbrug & Fødevarer.

Pris for deltagelse er 100 kroner inklusive kaffe og kage. Da der er begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendig - på telefon 8791 2000 eller via www.landboforening.dk.