Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Lær mere om hestens sundhed

Af ame -

Del artiklen:

Djursland Landboforening sætter fokus på hestens sundhed med et arrangement senere i november.

Deltidsudvalget i Djursland Landboforening sætter onsdag den 22. november fokus på hestens sundhed. Her kan du, ifølge foreningen, lære mere om, hvordan du kan se, om din hest er stresset og hvilke giftige planter, der findes på græsmarken.

Det foregår ved landbocenteret i Følle, hvor deltidsudvalget i Djursland Landboforeningen har inviteret Charlotte Eicke, der arbejder som homøopat med homøopatisk behandling af heste, og økologi- og planteavlskonsulent Henrik Østergaard Nielsen, Djursland Landboforening, som kommer og fortæller om de planter, der er giftige for heste.

- Der er en sammenhæng mellem stress og en indre miljøforandring, som stress fremkalder, og de symptomer og sygdomme, som vores heste får, siger Charlotte Eicke.

Stressteori på programmet

På mødet vil hun gennemgå en stressteori og fortælle om, hvilke symptomer og sygdomme, der kommer i kølvandet på stress.

- De fleste forstyrrelser i vores hestes sundhedstilstand kan sagtens afhjælpes, især når der hurtigt sættes ind med homøopati for at understøtte deres velbefindende. Alle levende væsener har en større eller mindre evne til at overvinde sygdomsfremkaldende påvirkninger, fortæller hun og understreger, at når man behandler med homøopatisk medicin, styrkes hestens egne helbredskræfter.

- Mange bekræfter, at det er en fantastisk stor tilfredsstillelse at være i stand til at aflæse hestens symptomer og selv gøre en aktiv indsats, fortæller Charlotte Eicke.

Giftige planter

Henrik Østergaard Nielsen, økologi- og planteavlskonsulent, har gennem sit arbejde og erfaringer fra sit eget landbrug et bredt kendskab til græsmarker og bekæmpelse af uønskede planter, skriver Djursland Landboforening. Han vil i sit oplæg komme ind på, hvilke planter der er giftige, og hvordan der kan forebygges mod disse planter.

- Alle hesteejere bør være i stand til at kende de giftige planter, som i yderste tilfælde kan slå ens hest ihjel, fortæller Henrik Østergaard Nielsen, som også vil præsentere en nyttig app, som er udgivet af Landbrug & Fødevarer.

Pris for deltagelse er 100 kroner inklusive kaffe og kage. Da der er begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendig - på telefon 8791 2000 eller via www.landboforening.dk.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame