Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ild i pejsen uden skorsten

Af boa -

  • 97463_1.jpg
  • 97463_2.jpg

Del artiklen:

Nye biopejse kan installeres i alle lejligheder, huse, butikker og erhvervslokaler.

Nu kan en pejseløsning installeres i ethvert rum uden brug af skorsten. Ilden i TermaTechs nye biopejse er ethanol, der brænder 100% rent uden røg, lugt eller aske. Det skriver TermaTech i en pressemeddelelse.

Selve brænderen består af en indbygget keramisk sten, der opsuger bioethanolen. Flammerne styres ved, at ethanolen langsomt fordamper og blandes med ilt, inden den antændes. Dette patenterede forbrændingssystem, giver ifølge producenten en 30-40 procent længere brændetid og dermed en bedre økonomi end på åbne ethanolbrændere.

Maksimal sikkerhed

Den keramiske stenkerne gør samtidig sikkerheden maximal i forhold til en åben brænder, da ethanolen ikke kan løbe ud.

- At samles om ild ligger dybt i menneskets natur, så selv et diskret ildsted skaber atmos-fære, siger Søren Jakobsen fra TermaTech.

- Alle private hjem, kontorer og mødelokaler, butikker og showrooms, caféer, restauranter og andre kan nu få en ny stemningsskaber. Med en enkel og skorstensfri løsning, der også kan installeres, selv om pladsen er trang.

Modellerne varierer fra det klassiske ildsted med kaminhylde til en fritstående model på gulvet og flere typer af pejseindsatse. Samtidig er det nemt at flytte en biopejs, når man ønsker at ændre på indretningen.

CO2-neutral forbrænding

De nye biopejse har gullige flammer, forbrændingen er CO2-neutral, og den keramiske sten i brænderen skal aldrig udskiftes. Som en ekstra sikkerhed er påfyldningsstudsen adskilt fra brændeåbningen, så det er umuligt at hælde bioethanol på, når pejsen er tændt.

Brændetiden er 3-4 timer på 0,8-2,0 liter bioethanol alt efter model. Varmeydelsen går op til 3,5 kW, så der bliver hurtigt lunt i rummet.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame