Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fælleshaver blomstrer over hele Danmark

Af boa -

Del artiklen:

33 fælleshaver i byerne bringer børn og voksne tættere sammen i et fællesskab om naturen, afgrøderne og fællesspisning.

Selvom haverne på denne tid af året hovedsageligt består af sort jord, så blomstrer 4H Fælleshaver alligevel i fuldt flor. En evaluering af projektets første tre år viser nemlig, at der er blevet etableret i alt 33 haver, og at haverne har stor værdi for brugere og frivillige.

- Det overasker positivt, at haverne i så stor grad danner rammen om et fællesskab, der rækker langt ud over haverne, siger Jytte Brokholm, der er projektleder for 4H Fælleshaver støttet af Nordea-fonden og Friluftsrådet.

- Vi er som planlagt lykkedes med at bringe folk i byen tættere på naturen, men vi har også bragt folk tættere på hinanden, og det er jeg meget glad for

Børnene gør det selv

I 4H Fælleshaver bliver der dyrket grøntsager, lavet blomsterkranse, afholdt fællesspisning og meget andet.

- Børnene får virkelig brugt deres nysgerrighed og kreativitet, når de skal plante, så og passe haverne, og de lærer at tage ansvar. Og det er jo næsten som trylleri for børnene, når en lille ært bliver til en hel ærteplante, eller en enkelt kartoffel bliver til en posefuld, siger Jytte Brokholm.

I 2017 har cirka 650 børn og 250 voksne været en del af en 4H Fælleshave. Og den store udbredelse glæder formanden for børne- og ungdomsorganisationen 4H.

- Det er en store fornøjelse at se, hvordan 4Hs klubber arbejder sammen med både frivillige og eksterne samarbejdspartnere om at skabe de her fælleshaver i byerne. Den store succes skyldes, at der er rigtig mange mennesker, der har ofret tid og ressourcer på, at børnene kan få en god oplevelse, og det er meget prisværdigt, siger 4Hs formand Henrik Dalum.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame