Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Så hold dog til højre

Af boa -

Del artiklen:

Ny undersøgelse viser, at danskerne hidser sig op over, at "andre" ikke holder til højre på motorvejen.

Hvis der er noget, der kan hidse de danske bilister op på motorvejen, så er det, når bilisten foran ikke trækker ind til højre.

- Når vi spørger bilisterne, siger 77 procent af dem, det irriterer dem, at andre ikke holder til højre på motorvejen. Samtidig mener 86 procent af dem, at de selv er gode til at holde til højre. Så der er en uoverensstemmelse mellem, hvordan vi opfatter vores egen kørsel, og hvordan andre oplever den, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Kun to procent svarer, at de godt ved, at de er dårlige til at holde til højre.

Ikke kun irritationsmoment

Og det er ikke kun et irritationsmoment, når bilister ikke holder til højre - det kan også være til gene for både fremkommeligheden og trafiksikkerheden. Stikprøver viser, at hver gang der er en bilist, der ikke holder til højre, går det i gennemsnit ud over to andre bilister.

- Det kan både skabe køer og farlige situationer på vejene, når bilister ikke holder til højre. Derfor lancerer vi nu en kampagne, som skal minde alle bilister om, at de kan være med til at skabe bedre forhold på vejene ved at dreje rettet mod højre og trække ind, når der er plads, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Kampagnehumor

Det er både vejskilte og streamere på biler, der skal minde bilisterne om at holde til højre i løbet af kampagneugerne.

- Vi ved, at det irriterer bilisterne, at andre ikke holder til højre i trafikken. Derfor har vi lavet en tegneserieboble med bandeord, som bilisterne kan sætte på bilen, hvis de har lyst. Vi håber, at andre vil opfatte den humoristiske opfordring til at holde til højre siger Marianne Foldberg Steffensen.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame