Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kraftig arbejdshest til landmanden

Af Bo Andersen -

  • 97722_1.jpg
  • 97722_2.jpg
  • 97722_3.jpg
  • 97722_4.jpg

Del artiklen:

Som de første i Europa kan P. Lindberg præsentere en kinesisk Odes ATV på 800cc.

Den er helt ny. Faktisk er det første gang, at den ser dagens lys i Europa. Der er tale om en ATV fra den kinesiske producent Odes, og P. Lindberg har sikret sig eneretten på den nye maskine, der allerede med succes har indtaget Amerika.

- Den er ikke solgt i Europa tidligere. Det er en kinesisk model, som først er blevet afprøvet i USA, og efter, den er kommet godt op at køre der, så blev kineserne enige om at sælge den her i Europa. Og vi har fået lov at få eneforhandling af Odes i Danmark, Norge og Sverige, fortæller Claus Fink fra importør P. Lindberg i Vejen.

Arbejdsmaskine

Den nye model på det europæiske marked kommer med en vandkølet motor på 800cc, CVT-gear med skift mellem høj, lav, parkerings-, fri- og bakgear samt elektronisk brændstofindsprøjtning (EFI).

Derudover har den dobbelte skivebremser på alle hjul, god frihøjde, og de uafhængige hjulophæng er med til at sikre stabil styring af køretøjet i hårdt terræn.

- Det er en fantastisk arbejdsmaskine. Selvfølgelig kan den også bruges til sjov, for der er virkelig drøn i den, men vores primære kunder er jo landmænd, så det er her vi forventer, at den vil sælge, siger Claus Fink og påpeger maskinens indlysende fordele i det daglige arbejde.

Det smarte design dækker nemlig samtidigt over, at alle vitale dele er pakket ind i et kraftigt cover, der gør, at maskinen kan arbejde i næsten al slags vejr.

Og skulle de 800cc ikke være nok, så er der større sager på vej fra den kinesiske producent.

- Odes producerer primært større maskiner. De vil helst lave maskiner på 800cc og opad. Og vi forventer at få endnu større maskiner hjem, også UTV-modeller med sæder og lad, siger Claus Fink.

Med fra starten

Det er ikke tilfældigt, at det er P. Lindberg, som har sikret sig de skandinaviske rettigheder til den nye ATV-maskine. Firmaet begyndte at importere ATV'er allerede i 2001, hvor det var noget mindre modeller, der var tale om.

- Vi startede med en 150cc og 250cc. Den lille 150'er blev en kæmpesucces. Og jeg vil tillade mig at sige, at vi var med til at skabe et behov hos landmændene, fordi de fandt ud af, at sådan en lille maskine kunne de slet ikke undvære, siger direktør Jørn Mathiesen, P. Lindberg

- Den nåede da også at sælge over 5.000 eksemplarer. Men det var jo en lille hobbymaskine. I dag er ATV'en et arbejdsredskab, man kan simpelthen ikke undvære den. Man kan bruge den overalt. Det er nemt at komme rundt på marken, og den ødelægger ingenting.

Han peger samtidigt på, at det kæmpe udvalg af redskaber og tilbehør, der findes til en ATV gør, at det stort set kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad den alsidige maskine kan bruges til.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame