Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vinteren giver massiv efterspørgsel på isolering

Af boa -

Del artiklen:

Rekordhøjt antal boligejere har efterspurgt håndværkere, der kan gøre deres bolig varmere.

Når frosten bider og sneen falder, stiger efterspørgslen på varmepumper og isolering. Kong Vinters ankomst har medført at et rekordhøjt antal boligejere har efterspurgt håndværkere, der kan gøre deres bolig varmere. 3byggetilbud.dk, der formidler byggeopgaver mellem håndværkere og danske boligejere, melder om en vækst på 172 procent på isoleringsopgaver, og en vækst på 93 procent på varmepumpesager.

- Vi er mødt ind i det nye år til en massiv efterspørgsel på isolatører og varmepumpeinstallatører. Det kommer ikke bag på os, at der er nogle henvendelser, som er vejrbetonede, men at efterspørgslen har været så stor havde vi ikke forudset, siger Maria Carlsen, som er kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

Stor vækst i isoleringsopgaver

3byggetilbud.dk, der i 2015 formidlede mere end 25.000 bygge- og renoveringsopgaver, oplever en generel vækst i antallet af henvendelser fra danskere, der ønsker at igangsætte et renoveringsprojekt. Når firmaet sammenligner den første uge af januar 2015 med januar 2016, så har de samlet set modtaget 40 procent flere bygge- og renoveringsopgaver. Dog er det de energiforbedrende tiltag som isolering og varmepumper, der gør det helt store udsving.

Sammenlignes januar 2016 med december 2015, så har 3byggetilbud.dk haft en vækst på 172 procent i gennemsnit pr. dag på isoleringsopgaver, mens væksten har været på 93 procent på varmepumpeopgaver.

- De som igangsætter de energiforbedrende renoveringsprojekter lige nu er ofte motiverede af vejret. Bygherrerne fortæller at de fryser, og at de er bekymrede for deres varmeregning. Det lader til, at januars mange minusgrader har sat gang i danskernes lyst til at energirenovere.

Håndværkerfradrag en faktor

Det er populært at isolere, fordi isolering reducerer varmeregningen og samtidig er med til at skabe et bedre indeklima. Ligeledes er varmepumperne i høj kurs, fordi de er miljøvenlige, og fordi de både kan bruges til at holde fritids- og sommerhuse frostfrie, ligesom de kan anvendes som supplement til eksisterende varmekilder i helårsboliger.

Ydermere er der i 2016 og 2017 også 12.000 kroner i håndværkerfradrag til både isolering og varmepumper.

- Vi har ikke overblik over, om det har været de lave temperaturer eller det grønne håndværkerfradrag, der har medført den markante vækst, men det bliver interessant at se, om det holder ved. Faktum er, at vi har travlt herinde, siger Maria Carlsen.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame