Abonnementsartikel

Danmark kan for andet år i træk med stolthed tage imod æren som det land i verden, der har det bedste energisystem. Det fortæller den store og toneangivende undersøgelse af 125 landes energisystemer, som foretages af FN-organisationen World Energy Forum.

- Det er med stolthed at jeg noterer mig, at Danmark kommer ud med det bedste energisystem i verden. Det understreger, at vi fra dansk side har fundet en stærk kombination af forsyningssikkerhed, grøn omstilling og billig energi, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammenligner 125 lande

World Energy Forums rapport sammenligner data fra 125 lande verden over. Der bliver målt på tre succeskriterier for vores energisystem: Hvor stabil er energiforsyningen? Hvor grøn er den? Og er den billig og tilgængelig for alle? På alle tre kriterier scorer Danmark topkarakteren "A" i rapporten.

- Danmark er ikke kommet sovende til denne førsteplads. Det skyldes først og fremmest, at vi i Danmark har haft et bredt politisk samarbejde om vores grønne omstilling og energipolitik siden energikriserne i 1970'erne. Det er en position, som vi skal gøre alt for at bevare i årene fremover. Også når vi straks i det nye år skal forhandle en ny energiaftale på plads i Folketinget, siger Lars Chr. Lilleholt.