Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Historisk rekord for brotrafikken

Af boa -

Del artiklen:

7.530.255 køretøjer passerede broen i 2017, hvilket er det højeste antal ture på et år i Øresundsbrons historie.

Efter Øresundsbro Konsortiets første gennemgang af trafikstatistikken for 2017, står det klart, at der blev sat ny rekord. 7.530.255 køretøjer passerede broen i løbet af året, hvilket er det højeste antal nogensinde. Det skriver konsortiet i en pressemeddelelse.

Den tidligere rekord er fra 2016, hvor 7.424.000 køretøjer kørte over sundet. Rekorden inden da, blev sat i 2009 med 7.104.000 køretøjer.

- Vi ser en stigende interesse, fra både danskere og svenskere, for at krydse sundet i fritiden og i mange tilfælde gøre brug af vores gode tilbud, som vi markedsfører. Sommeren 2017 var god vejrmæssigt, da mange valgte at tage på ture på den anden side af sundet, i stedet for at ligge på stranden, siger Fredrik Jenfjord, salg- og markedsdirektør hos Øresundsbro Konsortiet.

Mest fritidstrafik

Fritidstrafikken er den største kategori og den der er øget mest. Det blev især bemærket i årets sidste uger. I dagene fra d. 23. til d. 26. december kørte 25.022 personbiler med BroPas Fritid over broen. I 2016 var det 23.829 personbiler i samme periode. Det er en øgning på 1.193 personbiler (fem procent), og kun gældende for fritidstrafikken.

- Den lave svenske krone har gjort Sverige billigere for danskerne. Mange danskere valgte at køre over broen og juleshoppe i Sverige. Der var også mange svenskere som juleshoppede i Danmark og samtidig besøgte Tivolis julemarked, da det er en hyggelig tradition, siger Fredrik Jenfjord.

I sommeren 2017 blev der sat flere brorekorder. I juli var det antal køretøjer på et døgn, da 32.000 køretøjer tog turen over Øresundsbron d. 22. juli. I juli kørte 847.100 køretøjer over broen, hvilket også var en rekord for antal køretøjer på en måned.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame