Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Verdensrekord i vind

Af boa -

Del artiklen:

2017 blev et rekordår for de danske vindmøller.

For niende gang på ti år sætter danske vindmøller rekord. I 2017 producerede danske land- og havvindmøller, hvad der svarer til 43,4 procent af det samlede danske elforbrug. Det er højere end den hidtidige rekord fra 2015 på 42 procent, og det glæder energi-, forsynings- og klimaministeren.

- Med den her verdensrekord på vindplacerer Danmark et grønt flag på verdenskortet. Vores energisystem er blevet kåret til verdens bedste tre år i træk, og med verdensrekorden for vind cementerer vi hvorfor. Vi kan som intet andet land i verden indpasse store mængder vindkraft og anden grøn energi samtidig med, at vi bevarer fornuftige priser og en høj forsyningssikkerhed, således der altid kommer strøm ud af stikkontakten, siger siger energi-, forsynings og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Flere vindmøller - flere rekorder

I årene fremover kan vi se frem til, at nye rekorder vil blæse ind over Danmark, idet nye havvindmølleparker bliver sat i drift i de kommende år. Det gælder Horns Rev 3 ud for Esbjerg, Kriegers Flak i Østersøen samt de to kystnære havvindmølleparker Vesterhav Syd og Vesterhav Nord ud for Ringkøbing og Harboøre. De vil alle øge den danske vindproduktion yderligere.

- Regeringen arbejder for, at Danmark i år 2030 skal have mindst 50 pct. af sit energibehov dækket af vedvarende energi såsom vind og sol. Det er et meget ambitiøst mål, som vil skabe danske arbejdspladser i den grønne sektor, siger Lars Chr. Lilleholt.

Del af europæisk marked

Danmark er en del af et stort europæisk marked for elektricitet, og vi har gode og stærke elforbindelser til vores nabolande. Strøm flyder hele tiden ind og ud af landet, og derfor kan danske producenter sælge vindstrøm, når vi har rigeligt af det herhjemme. Vi kan på samme måde købe fra andre lande, når de har overskud. Det sikrer os nogle af verdens laveste elpriser. På den måde kan vi udnytte, at vind og vejr flytter sig.

På længere sigt vil lagring af vind- og solenergi også spille en stor rolle. Vind og sol kan laves om til brint eller andre grønne gasser og gemmes i energilagre som f.eks. batterier og dermed laves til strøm og sikre elforsyningen på vindstille og overskyede dage.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame