Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fjernstyret robotplæneklipper til de store arealer

Af boa -

  • 98596_1.jpg
  • 98596_2.jpg

Del artiklen:

Husqvarna professionaliserer Automower med en ny serie, der er særligt udviklet til kommerciel brug.

Husqvarnas nye Automower 500-serie er specielt udviklet til de grønne områder. Indtil videre kommer serien i to udgaver; Automower 520 til plæner op til 2.200 m2 og Automower 550 til plæner op til hele 5.000 m2.

Ifølge Husqvarna klipper begge modeller sig ubesværet gennem smalle stier, rundt om bænke og andre forhindringer og opad stejle skråninger på helt op til 45 procent - både dag og nat i fuld sol eller silende regn. De nye modeller er lydsvage, hvilket gør robotplæneklipperne oplagte til arealer, hvor folk nyder roen, eksempelvis ved hoteller, i parker og på kirkegårde.

Færre driftsomkostninger

Som noget nyt for Automower kommer 500-serien med Husqvarnas online flådestyringssystem, Husqvarna Fleet Services. Systemet giver operatører et komplet overblik over samtlige robotplæneklipperne i maskinparken. Via et program på computeren eller mobilen kan man se status for hver enkel Automower, og man kan på et kort eller en liste se, hvor robotplæneklipperne er lige nu.

- Husqvarnas intelligente robotplæneklippere gør det muligt at effektivisere arbejdsgangene for de grønne områder. Du kan nemlig i et og samme system styre samtlige robotplæneklippere i maskinparken. Det reducerer de samlede driftsomkostninger og frigør tid til andre mere krævende opgaver, siger Jakob B. Hansen, der er administrerende direktør for Husqvarna Danmark.

Fleksibel fjernstyring

Samtlige robotplæneklippere i maskinparken kan fjernstyres uanset, hvor man er i verden, så længe der er internetforbindelse. Har man brug for at justere for eksempel klippehøjde, starte eller stoppe en robotplæneklipper eller aktivere energibesparelses-funktionen, så sker det via et par klik.

Fjernstyringen er især smart, hvis plænerne geografisk spredt. For eksempel hvis der er tale om en kommune eller boligforening, der administrerer mange plæner. Så behøver man ikke at bruge transporttid og mandetimer på at tage ud til den enkelte plæne, men blot logge ind i systemet og se status på robotplæneklipperne.

Klarer også komplekse plæner

Automower 500-serien er udstyret med en række funktioner til at håndtere komplekse områder og lange afstande. Penta-search giver robotplæneklipperen fem måder at søge tilbage til ladestationen. Det betyder, at ruten bliver kortest mulig - og dermed energibesparende.

Den automatiske passagehåndtering styrer robotplæneklipperen sikkert gennem selv smalle passager, og endelig sikrer vejrtimeren ensartet klipning af græsplænerne, fordi maskinen automatisk tilpasser klippefrekvensen til plænens vækst.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame