Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Catman til trange steder

Af Torben Jastram -

  • 98604_1.jpg
  • 98604_2.jpg

Del artiklen:

Den sønderjyske producent har produceret deres egen lille knækstyrede motortruck, som blandt andet er særdeles velegnet til arbejde på kirkegårde.

Gennem årene har virksomheden J.N. Jensen & Sønner leveret en lang række af deres knækstyrede motortruck Catman til landets kirkegårde. Ifølge medindehaver Per Jensen er der mindst solgt 200-300 maskiner til dette formål.

- Den er med knækstyring, så derfor helt perfekt til at komme rundt, hvor pladsen er trang, siger han.

Den lokaltproducerede motortruck har været fremstillet siden 1988, og er stadig en eftertragtet maskine. Undervejs er der naturligvis sket en løbende udvikling, men overordnet ligner Catman sig selv den dag i dag.

Mange muligheder

Trucken kan udstyres på flere forskellige måder, og derfor kan den benyttes til en lang række opgaver - på kirkegården, i parker, haver, golfbaner osv.

Catman trucken er forsynet med servostyring og hydrostatisk fremdrift med trinløs variabel kørehastighed. Bredden er 80 centimeter, og knækstyringen gør den meget manøvredygtig. Desuden giver knækleddet stabil kørsel selv i ujævnt terræn.

Trækkrog, differentialespærre og vippesæde er blandt de øvrige kendetegn, og så kan alle ladtyper forsynes med tip, der enten er manuel eller hydraulisk betjent. Aflæsning kan ske i kørselsretningen eller på vinkler på 45 eller 90 grader i forhold til kørselsretningen. Trucken kan udstyres med et fladt lad, en 300 liter tipkasse eller deciderede redskaber som en løvsuger, hvor trucken fungerer som transporter.

- Drejelad er også populært på kriegårde, hvor man for eksempel kan dreje ladet hen over en hæk, siger Per Jensen.

Eksterne leverandører

J.N. Jensen & Sønner blev grundlagt i 60'erne i Agerskov nær Rødekro. J.N. Jensen og hans fire sønner udgjorde firmaet, som i begyndelsen producerede drikkeventiler til landbruget. Senere omfattede produktionen også halmsnittere og strømaskiner til landbruget og minkbranchen under produktnavnet Agerskov, men i 80'erne blev der konstrueret en motoriseret transporter, og den kom til at tegne kursen frem.

I dag er motortrucken Catman basis i det lille firma, som i dag ledes af brødrene Per og Børge Jensen.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame