Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Færre, men uanmeldte kontrolbesøg

Af boa -

Del artiklen:

Landbrugsstyrelsen nedsætter stikprøvekontrollen af økologiske bedrifter, men til gengæld vil nogle af dem være uanmeldte.

Fra 2018 nedsætter Landbrugsstyrelsen stikprøvekontrollen fra ti til fem procent. Samtidig vil fem procent af den årlige økologikontrol foregå som et uanmeldt kontrolbesøg. Samlet set vil det betyde færre kontroller for økologiske bedrifter, meddeler styrelsen i en pressemeddelelse.

Cirka 180 bedrifter vil i 2018 få et årligt, uanmeldt kontrolbesøg. Bedrifterne udtrækkes tilfældigt blandt alle økologiske bedrifter, og de uanmeldte kontrolbesøg vil foregå fuldstændig som den sædvanlige, årlige kontrol. Den eneste forskel er, at den ikke vil være varslet på forhånd.

Opdelt kontrol

Landbrugsstyrelsen skriver i pressemeddelelsen, at de er bevidste om, at det kan være vanskeligt for de berørte landmænd at have det meget omfattende bilagsmateriale klar til kontrollen uden det forudgående varsel. Derfor vil man i nogle tilfælde, når det er nødvendigt, dele kontrollen op, så landmanden får tid til at fremskaffe det relevante materiale.

Formålet med de uanmeldte årlige kontroller er at samle data ind og få et repræsentativt billede af den generelle regelefterlevelse på økologiske bedrifter. Med disse data kan styrelsen målrette vejledningsindsatsen og kontrolbesøgene efter hvor og hvornår, der er størst behov.

Resultaterne vil ifølge Landbrugsstyrelsen også kunne danne grundlag for løbende at justere kontrolbesøgene, så man kontrollerer præcis den mængde, man skal, hverken mere eller mindre.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame