Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sæler skal også slappe af

Af boa -

Del artiklen:

Dyrenes Vagtcentral 1812 bliver benyttet ekstra meget i skoleferier. En stor del er opkald fra borgere, der mener, de har fundet en sæl i nød. Men sælerne har det ofte fint.

I skoleferierne kommer telefonerne på Dyrenes Vagtcentral 1812 på overarbejde. Men det er ikke nødvendigvis fordi, at der er flere dyr i nød. Camilla Jensen, der er leder af Dyrenes Vagtcentral 1812, forklarer, at der sker en stigning i opkald om sæler i nød, når folk får fri.

- Vi kan mærke det på Dyrenes Vagtcentral 1812 når folk går på ferie, tager en tur på stranden og ser en sæl ligge i vandkanten. Det er de fleste ikke vant til, så vi får mange opkald fra folk, der tror, sælerne er i nød, siger Camilla Jensen.

Hviler sig bare

Men sælerne er de fleste tilfælde ikke i nød. De hviler sig sandsynligvis bare i sandet, forklarer Michael Carlsen, der er biolog i Dyrenes Beskyttelse:

- Sæler kan ikke opholde sig i havet hele tiden. De har faktisk behov for hvile på stranden eller en sten, siger han.

Hvornår er en sæl i nød?

- Hvis man ser en sæl, der ligger alene på stranden, er det vigtigt at huske på, at det er helt normalt, at de også hviler sig engang imellem. Der er derfor ikke noget usædvanligt ved, at den bare ligger i sandet,? siger Michael Carlsen.

Har sælen derimod tydelige skader eller tegn på sygdom, er det vigtigt at ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812, der ud fra sælens tilstand kan vejlede om, hvorvidt den er i nød.

Sæler er vilde dyr, og det er vigtigt at holde afstand til dem, fordi de vil føle sig truede, hvis et menneske nærmer sig.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame