Abonnementsartikel

Nu kan alt træ, der kommer i kontakt med mad, behandles med en ny bordolie, som er fødevaregodkendt. Bordolien fra den danske producent Skovgaard & Frydensberg, kan bruges til pleje af f.eks. træbordplader, skærebrætter, træskåle, bestik og andre trævarer.

Olien består af koldpresset olie fra hørfrø ? kendt som linolie ? kombineret med en let medicinsk olie. Den er således fri for opløsningsmidler eller andre skadelige stoffer og opfylder de europæiske krav til olier, der kan komme i berøring med fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hurtig virkning - bedre hygiejne

Den nye bordolie kan bruges på alle træsorter. Ifølge producenten styrker den træet ved at fylde porerne op, så der skabes en vand- og smudsafvisende overflade.

Det giver vigtige fordele for hygiejnen i køkkenet sammenlignet med andre olier. Bruger man for eksempel madolie til sit træ, er der risiko for, at overfladerne er modtagelige for bakterier og kan blive harske.

Andre træolier skal hærde i mindst en uge, hvor den nye bordolie virker hurtigt, så emner kan tages i brug umiddelbart efter behandling.