Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Glæd dig over frosten: Den betyder færre dræbersnegle

Af boa -

  • 99007_1

Del artiklen:

Den hårde frost kan udrydde en del af de danske dræbersnegle og voldsnegle.

Vinteren er for alvor slået igennem i Danmark i denne uge, og frosten bider i både mennesker og dyr, og der er sikkert ikke særlig mange, som er kede af, at det kan betyde færre dræbersnegle til sommer.

- En længere frostperiode kan betyde, at der kommer færre dræbersnegle og voldsnegle til sommer, men på Bornholm vil de sikkert overleve under sneen, for sneen betyder, at frosten ikke rigtig ned i jorden, siger Hans Erik Svart, biolog i Miljøstyrelsen og fortsætter:

- Sneglene vil ikke kunne klare sig, hvis de ligger på steder, hvor de bliver ramt af den hårde frost. Dog vil der være nogen, der overlever, hvis de ligger på steder, hvor frosten ikke når dybt i jorden. Det kan f.eks. være under sne, kompostbunker og hække med bunker af blade.

Ikke godt for gærdesmutten

Danmarks næstmindste fugl gærdesmutten har det desværre heller ikke for godt i frosten.

- Bestanden af gærdesmutter kører op og ned alt afhængig af, hvor kold vinteren er, og populationen kan gå voldsomt ned, når der er hård vinter. Sløruglerne er også meget afhængig af at kunne finde lidt varme, så de går også til, når der er hård frost, siger Erling Krabbe, biolog i Miljøstyrelsen.

Dog kan de fleste hjemmehørende arter klare sig fint i kulden. Svaner og andefugle æder sig tykke og fede sommer og efterår, og når det bliver vinter, så er overlevelsesstrategien at røre sig så lidt som muligt, så sidder de med hovedet under vingen og lader være med at bruge for meget energi.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame