Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Find din egen røde tråd på den store heste-messe

Af Ridehesten.com -

  • 99067_1
  • 99067_2
  • 99067_3
  • 99067_4
  • 99067_5

Del artiklen:

I denne uge valfarter over trestusinde mennesker til den midtjyske by Herning for at mødes om deres helt store fællesinteresse, ridesport og hesteavl.

Når Dansk Varmblods Hingstekåring løber af stablen den 7.-11. marts 2018, bliver der for de tusindvis af dagligt besøgende nogle personlige valg at træffe; er man mest til at hygge sig med indkøb på udstyrsmessen, til dressur- eller springkonkurrencer, og banker hjertet mest for det avlsfaglige, eller vil man se sport? Udbuddet er bredt, og det omfatter også gallashows, auktion, clinics, konkurrencer og foredrag.

Hele strukturen i arrangementet er programmet og dermed tidsplanen. Hvert år lægger sekretariatet og hingstekåringsudvalget sig hårdt i selen for at skabe en tidsplan til bedst mulig gavn for alle brugere af hingstekåringen - gæster, hingsteejere og ryttere mv. Det har for dette års hingstekåring resulteret i en tidsplan, der giver rig mulighed for at følge én linje, hvad enten man er mest til det avlsfaglige eller det sportslige, og om man brænder mest for dressur eller springning.

citat start

Der er mange positive elementer i den nye tidsplan

CASPER CASSØE

Det er en helt ny tidsplan i år

CASPER CASSØE

citat slut

- Det er vigtigt at holde sig for øje, at det er en helt ny tidsplan i år, hvor der f.eks. ikke er hingstekåring om lørdagen, fortæller direktør Casper Cassøe.

Vælg din egen linje

Når tidsplanen lægges, arbejdes der mod at opfylde så mange ønsker som muligt for brugerne af arrangementet, og et gennemgående ønske fra hingstekåringens besøgende er, at det bør være lettere at finde rundt i tidsplanen og få lagt sin egen strukturerede plan for, hvad man helst vil se.

Det tilgodeses blandt andet ved, at hele fredag i KRAFFT Arena M byder på dressurhingsteaspiranter fremvist i longering og derefter løse i hallen. Der er afsat primetime-sendetid til præsentationsklassen for dressurhingste fredag i Boxen og igen lørdag eftermiddag. Tilsvarende præsentationsklasser for springhingste får super sendetid i Danish Computer Group Arena E, hvor der forventes fuldt hus. Det sker fredag efter løsspringning og lørdag inden den store Grand Prix-springning.

- Hele tidsplanen er udarbejdet under hensyn til, at besøgende ønsker at kunne følge én linje, fortæller Casper Cassøe.

Let at finde rundt i

Den røde tråd i hele planlægningen er altså at give publikum mulighed for at vælge deres egen linje og i videst muligt omfang finde de samme arrangementer i samme haller. Således vil unghestechampionat alle dage finde sted i den samme hal, og det gælder både for dressurhestene i Blue Hors Unghestechampionat i Boxen og for springhestene i Katrinelund Unghestechampionat i Arena M. Testrytterdelen for dressur- såvel som springhestene ligger præcis i samme hal, som hestene har gået de øvrige dage. Der testes 12 springheste fredag aften og 12 lørdag formiddag, mens dressurhestene er fordelt på 16 lørdag formiddag og 8 søndag morgen.

- Vi mener, at der er mange positive elementer i den nye tidsplan, der gør det meget nemmere for brugerne at finde rundt og følge præcis det, de ønsker.

De hingste, som stiller til kåring, har helt fri om lørdagen, indtil hingstekåringsprogrammet genoptages søndag med de helt store højdepunkter som frasortering og kåring i Jyske Bank Boxen. Det betyder, at man endnu ikke ved, om hingstene opnår kåring, når auktionen afvikles om lørdagen, men det får forhåbentligt ikke nogen afgørende betydning.

Onsdag i springsportens tegn

Hingstekåringens første programpunkt er onsdag kl. 17, hvor det går løs i to haller. I Arena E handler det om springning, og her lægges der ud med CSI1* Small Tour efterfulgt af KRAFFT Tour of Amateurs. I Arena M er der løsspringningstræning for hingstekandidaterne, og det efterfølges af Katrinelund Unghestechampionat i springning, hvor de 5-årige heste præsenteres af egen rytter.

Dressurentusiasterne kan onsdag fra kl. 18 nyde synet af de 5-årige dressurheste, der deltager i Blue Hors Unghestechampionat. Også de fremvises under egen rytter, og klassen varer frem til kl. 21.

En alsidig torsdag

Messen Hest & Rytter åbner hver morgen kl. 9 med torsdag som første åbningsdag. Her vil fem haller fyldes med bl.a. rideudstyr og staldinventar.

For de dressurinteresserede byder torsdagen fra morgenstunden på CDI3* Prix St. Georges i Arena M det meste af formiddagen og fra middag og resten af dagen er der i Boxen præsentation af dressurhestene i Blue Hors Unghestechampionat under egen rytter. Dagens dressurprogram rundes af med en spændende dressurclinic med Patrik Kittel i Arena M.

Og hingstekåringsmæssigt er der fuldt program torsdag, hvor dagen starter i Arena E med præsentation på fast bund, og det gælder alle hold af dressur- og springbetonede hingste. Efter et sceneskift gøres hallen klar til næste hingstekåringsprogram, der hedder longering af springhingste. Dagens avlsfaglige program afsluttes om aftenen i Boxen, hvor avlsledelsen afsiger deres kåringsdom over de ældre hingste, hvorefter de hingste, der opnår kåring, kan deltage i konkurrenceklasserne under resten af stævnet.

For dem med særlig interesse i springsporten er også torsdag en dag med masser af spændende sport. Der er springklasser i alle tre haller, hvor springprogrammet torsdag aften afsluttes i Boxen med en CSI3* Big Tour.

Nørdernes dag

Fredag er en af de dage, hvor man virkelig har mulighed for at fordybe sig i det, man interesserer sig mest for. Det avlsfaglige program starter kl. 7.30 i Boxen med longering af dressurhingste og fortsætter resten af dagen med løsvisning af hingsteaspiranterne; de dressur- såvel som de springbetonede.

Arena E åbner fredag morgen med en CSI1* Big Tour og byder resten af dagen og aftenen på forskellige springklasser med undtagelse af sidst på eftermiddagen, hvor man til gengæld kan se CSI3* Big Tour i Boxen. Fredag aften byder på den første fremmedryttertest af springhestene i unghestechampionatet.

Er det dressuren, de trækker mest, så bør man have fundet sin plads i Boxen kl. 9, hvor CDI3* Grand Prix løber af stablen. Fra middag kan man her opleve en af arrangementets store tilløbsstykker, en præsentationsklasse for dressurhingste, og sidst på eftermiddagen byder Arena E på gratis clinic med de tre dressurlandstrænere Jette Nevermann, Dennis Fisker og Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Fredag aften byder på den helt store fest i gallashowet, der forener musik og show med både dressur, springning, avlshingste samt underholdning i verdensklasse af danske og udenlandske entertainere.

Lørdag i breddens tegn

Den afgørende forskel på dette års program er, at der ikke er hingstekåring om lørdagen, hvilket vil sige, at de unge hingstekandidater har helt fri. Til gengæld er der masser af spændende sport krydret med unghestechampionat, clinic og auktion.

Programmet starter kl. 8 i Arena M, hvor testrytter Lars Bak Andersen skal afprøve anden halvdel af springhestene i unghestechampionatet. Dagen byder på adskillige CSI-klasser, bl.a. en youngster cup, og med CSI3* Grand Prix i Boxen som højdepunktet. Desuden byder Arena E på en præsentationsklasse for unge springhingste.

Også dressurmæssigt starter dagen med unghestechampionatet, hvor Patrik Kittel skal teste første del af de unge dressurheste kl. 8.30 i Boxen. Herefter kan man gå til Arena M og opleve CDI3* Intermediaire, hvorefter der i Boxen bydes på en af de spændende præsentationsklasser for unge dressurhingste.

Kl. 13 i Arena E byder Ditte Young på en interessant og helt gratis clinic. Et af lørdagens store trækplastre er Forårsauktionen, der foregår kl. 16 i Hal M, og så gælder det naturligvis lørdag aftens gallashow, der byder på flere festlige prisuddelinger.

Søndag med fokus på avlen

Hingstekåringens sidste dag starter kl. 8 i Arena M, der byder på fuldt program med CSI3*- og CSI1*-springklasser hele dagen, og ligeledes i Arena E vil man søndag kunne se en CSI1* Grand Prix.

Dressurmæssigt har søndagens program to højdepunkter at byde på; nemlig anden del af fremmedryttertesten og senere præmieoverrækkelse i Blue Hors Unghestechampionat om formiddagen samt CDI3* Grand Prix om eftermiddagen.

Søndag er den helt store hingstekåringsdag, for her bliver alle 3-års hingstene vist på ring til frasortering kl. 10.30. Til middag udnævnes Årets Hingst 2018, og herefter følger hele kåringsforløbet med 4-års hingste og præmiering af 3-års hingste.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame