Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Rytterne vil ride i Herning

Af Ridehesten.com -

  • 99088_1

Del artiklen:

For tredje gang danner Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning ramme om et internationalt stævne i både springning og dressur. Det er rytterne vilde med at ride.

Interessen for at deltage i de internationale spring- og dressurklasser ved Dansk Varmblods Hingstekåring er enorm. Det kunne Dansk Ride Forbund afsløre, da de i februar måned offentliggjorde de danske navne på deltagerlisterne.

Særligt har de danske springryttere i stort antal ønsket at få startmulighed i de internationale springklasser under Dansk Varmblods Hingstekåring, hvor der både afvikles en et- og trestjernet tur samt en såkaldt youngster tour. Da interessen fra de hjemlige springryttere for at få plads i de internationale konkurrencer i Herning har været ekstrem stor, så har det været rideforbundets rangliste, som har afgjort, hvilke ryttere, der har fået adgang til stævnet.

Sidste år var danske såvel som udenlandske ryttere imponerede over, hvor mange tilskuere der fulgte dem i konkurrencer i alle haller, og den super stemning tilskuerne skabte. Flere internationale stjerner har adspurgt om adgang til stævnet, og de hjemlige topryttere har også meldt deres ankomst i stort antal.

Plads og luft

Der er god plads i MCH Messecenter Herning, men arrangørerne udnytter også nærmest hver en centimeter i flere haller for at give ryttere og heste de bedste betingelser for at komme ind i opvisningshallerne og præstere optimalt for publikum.

Den største arena finder man i Jyske Bank Boxen, hvor banemålet er 34 x 68 m, og så er der to tilknyttede opvarmningsbaner til Boxen ? en inde i Boxen på 20 x 37 m og en i et stort telt med faste sider bygget på Boxen på 25 x 50 m. Der vil være masser af springklasser i Krafft Arena M, hvor banemålet er 30 x 70 m, og i hallen er der plads til 3.500 tilskuere. Den mindste opvisningshal, Danish Computer Group Arena E er blevet større i år, og har nu et banemål på 35 x 65 m og plads til 1.800 tilskuere.

Til disse haller knytter sig en stor opvarmningshal, Hal G, som ligger i tilknytning til den åbne stald, Hal C, hvor bl.a. hingstene er opstaldet. To store opvarmningsbaner fylder Hal G, mens der i enden af stalden bygges to longebaner. Også i Hal Q, der ligger i nærheden af opstaldningsområdet for de heste, som deltager i de internationale konkurrenceklasser, bliver der opbygget en træningsbane. Det er et stort set-up, som skal falde på plads i ugen op til starten på arrangementet.

Det fedeste sted i verden at ride

Springrytter Ida Mundberg Hansen og hendes søster Mie er kommet til hingstekåringen i Herning med deres forældre, siden de var børn, og nu skal de for tredje gang ride de internationale klasser.

? Som konkurrenceryttere har vi i to år nydt at ride i Herning. Vi synes, at det er et fantastisk set-up og meget lækre rammer at ride i, fortæller Ida.

Springrytter Charlotte Schreiber har redet ved hingstekåringen i Herning i omkring 10 år. Hun har i år to 6-års heste med i youngster tour.

? Herning er et sted, man skal vænne sig til at ride. Det er det fedeste sted i verden at ride, når det hele kører, men kan hesten ikke håndtere det, er det til gengæld heller ikke sjovt, fortæller Charlotte.

Dressurrytter Lone Bang Larsen er i den situation, at hun for første gang står som avler af en hingst, der fremstilles til kåring i Herning, ligesom hun har en dressurhest med i unghestechampionatet, fremvist af en anden rytter.

? Selvfølgelig skal jeg selv starte i Herning. Jeg skal ride både lille og stor tur, og jeg glæder mig meget. Jeg glæder mig lige så meget til at møde de mange skønne hestefolk, man altid render på, fortæller Lone.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame