Abonnementsartikel

Som de første i Danmark præsenterer et sønderjysk samarbejde det solcelle-tag, som amerikanske Tesla for et par år siden annoncerede de arbejder på: Et tag lavet 100 procent af solceller.

- Der er en efterspørgsel blandt kunderne på solceller, fordi der er en større bevidsthed om energivenlige løsninger blandt forbrugerne. Det kan vi mærke, og derfor er vi glade for at kunne tilbyde denne mulighed, hvor taget udover at være bæredygtigt også er æstetisk og stilrent, siger Thomas Dahl, administrerende direktør i Eurodan-huse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er store håb til det nyudviklede tag. Thomas Dahl mener, at det er fremtidens stag, de har konstrueret, imens Michael Ariel Nielsen, direktør i Ennogie, gerne vil gå ud på det globale marked med det nye produkt.

- Bæredygtighed betyder noget. Det gør det også for forbrugeren. Men det er vigtigt at understrege, at der er en økonomi i det. Der er en mer-investering lige her og nu, men om 10-12 år står taget og tjener masser af penge til forbrugeren, siger Michael Ariel Nielsen.

-Jeg er sikker på, vi får solgt mange af tagene, fordi i dag er forbrugere hurtige til at tage teknologiske udviklinger til sig, og især på dette område, hvor der både er god økonomi i det, og det samtidig er miljøvenligt. Det er et fornuftigt tag, og det tror jeg godt, danskerne kan se, siger Thomas Dahl.