Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Have- og pollen-sæsonen starter nu

Af boa -

  • 99519_1

Del artiklen:

Forårets komme sender boligejerne i haven og immunforsvaret på overarbejdei. Her er råd fra den danske allergivirksomhed ALK.

Solen kigger frem - foråret er på vej, og de danske haveejere er så småt på vej til at gribe spade, hækkesaks og trillebør. Men med de første weekender med havearbejde følger også en række følgeskavanker, hvis man lider af pollenallergi: løbende næse, kløende øjne, nysen og det, der er værre.

Heldigvis er der ingen grund til at længes efter efterår og vinter, for næsten alle, der lider af pollenallergi, kan hjælpes.

- At få en diagnose hos lægen er meget vigtigt, hvis du ønsker at reducere din pollenallergi og få det bedre i stedet for at acceptere at have det elendigt. Den vigtigste ting at huske på er, at dette er en sygdom, der kan kontrolleres, og der er mange behandlinger til rådighed, der kan hjælpe dig, siger Jørgen Nedergaard Larsen, seniorforsker i den danske allergivirksomhed ALK.

Næsten en million danskere ramt

Han fortæller, at de første solrige forårsdage ofte falder sammen med, at træpollensæsonen er gået i gang, hvilket er til stor gene for mange af de op imod en million danskere, der anslås at lide af pollenallergi.

- Behandlingsmulighederne spænder fra symptomdæmpende håndkøbsmedicin til mere langsigtede behandlinger som allergivaccination, der øger kroppens tolerance mod det, man er allergisk overfor. De fleste oplever en vedvarende effekt af allergivaccinationen, også efter behandlingen er slut, siger Jørgen Nedergaard Larsen.

Det er svært helt at undgå pollen. Men du kan selv gøre meget for at forebygge allergi ved at forberede kroppen til havesæsonen, særligt ved at finde ud af, hvilke typer pollen du er allergisk overfor, og ikke mindst ved at tage den rigtige medicin.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame