Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Brug dine gamle bildæk kreativt

Af boa -

  • 99526_1
  • 99526_2

Del artiklen:

Dækproducenten Bridgestone giver 5 kreative tips til brug af gamle bildæk.

Vi kender alle gamle bildæk og traktordæk fra børnenes legepladser, hvor de har givet mange sug i maven på gyngestativet, beskyttet de små mod at slå sig eller været fyldt op med sand og skovle. Fra dækproducenten Bridgestone komemr her en række forslag til, hvordan man kan udnytte nedslidte bildæk.

5 kreative tips

1: Har man dæk nok, kan man sætte dæk sammen til tunneller, stable dem til huler og klatrestativer eller grave dem halvt ned i jorden opretstående til en fin klatrebane - eller som takker på dragens ryg.

2: Klassikeren er et eller flere dæk som blomsterkumme. De kan ligge på jorden, du kan stable dem eller lave en opstilling i flere højder. Og dækkene kan selvfølgelig males i alverdens farver eller beklædes med reb eller bast.

3: Du kan desuden lave en taburet til børneværelset, udestuen eller terrassen ved at lægge en rund plade ned i dækket og sy en flot pude, der passer ned i hullet - fire ben på og en klat maling, så er den klar. Eller du kan sætte en træplade i og få et bord, der passer til.

4: Dækket vil sikkert også vække begejstring på børneværelset med smalle hylder i - en perfekt ramme om de allerflotteste biler.

5: Skær gummiet ud og brug det som beklædning af en bordplade eller en trappe - det ser fantastisk ud. Du kan vende vrangen ud på dækket og bruge materialet til kurve, vaser og tasker.

Er det sikkert?

De allerfleste dæk bliver indsamlet og genbrugt. Enten til regummiering eller de laves til gummigranulat og bruges i asfalt, til kunstgræsplæner eller faldunderlag, fortæller Jesper Sørensen, teknisk chef ved Bridgestone. Og nu altså også til taburetter, borde, kurve, tasker og meget mere.

Ifølge Bridgestone er der ingen sundhedsrisiko ved at genbruge dæk, hverken som hele dæk på legepladsen og i boligen eller som granulat. Dæk indeholder tilsætningsstoffer som ftalater, aromatiske aminer eller tjærestoffet PAH, men i små mængder, som ikke frigives ved kropskontakt og derfor ikke sundhedsskadeligt, ifølge Miljøstyrelsen. Du skal selvfølgelig ikke bruge dæk til opbevaring af madvarer og heller ikke som decideret legetøj, som børn kan finde på at sutte på.

Men husk at vaske dækkene for snavs og rester af udstødningspartikler, før du bruger dem i hus eller have.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame