Abonnementsartikel

Mange vi skeptiske, da robotstøvsugeren blev lanceret i starten af 2000, men i dag gør de små hjælpere en væsentlig forskel i den travle hverdag. Den er mere eller mindre blevet hvermandseje, og vi ser den brugt såvel privat som i erhverv.

Men inden du anskaffer dig din nye hushjælp, bør du gøre dig følgende overvejelser for at sikre, at du får den robotstøvsuger, der matcher netop dine behov:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Gulvtype

Hvilken type gulv har du - er det hovedsageligt tæpper, hårde gulve eller en kombination?

Det er vigtigt, at du kontrollerer, hvordan robotstøvsugeren klarer de forskellige gulvtyper, om den automatisk skifter mellem gulvtyperne, og om den for eksempel er udstyret med tæppeboost, hvor den støvsuger dybere og kraftigere for at nå helt ned i tæppet. Derudover bør du kontrollere, hvordan robotten klarer tæpper med højt luv og frynser, hvis du har det i dit hjem.

Programmering

Foretrækker du, at du kan programmere robotten til at gøre rent efter et skema, der passer dig, og har det betydning, om det gøres manuelt på robotten eller via en app?

Der er ingen tvivl om, at det er dejligt at komme hjem fra arbejde eller byen til rengjorte gulve, og at du ikke behøver bekymre dig om støvsugningen. Afhængig af dit behov skal du kigge på robottens specifikationer for programmering og wifi-tilslutning.

Kæledyr

Har du kæledyr, og fælder de meget?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Robotstøvsugeren er en utrolig stor hjælp mod de evindelige dyrehår i huset. Der findes modeller, som er særligt egnede til opsamling af dyrehår, hvor børstesystemet er specielt gearet til effektivt at trække hårene fri fra børsterne og sende dem direkte ned i støvbeholderen. Dette minimerer derved også vedligeholdelsen. Kontroller derfor om robotstøvsugeren er egnet til kæledyr.

Auto eller manuel betjening

Er du til den simple betjening, hvor du fysisk trykker på en knap, hvorefter robotten sætter i gang med arbejdet, eller ønsker du en wifi-tilsluttet robot, som kan betjenes via en app? Eller ønsker du den helt avancerede robot, hvor du via appen har adgang til rapporter, der viser, hvor robotten har rengjort?

Mulighederne er mange, og det er helt op til dit behov, hvor intelligent du ønsker din robotstøvsuger skal være. Du kan vælge mellem robotten, hvorpå du blot trykker på "Clean", til robotten, der scanner og kortlægger dit hjem, for derefter at effektuere den bedste rengøring. Eller du kan vælge den enkle type, hvor du sætter den igang og holder lidt øje med den undervejs.

Antal kvadratmeter

Bor du i lejlighed eller hus, har du mange værelser, robotstøvsugeren skal rengøre, og har du behov for at afgrænse visse områder?

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvor mange kvadratmeter robotstøvsugeren kan klare på én opladning. På den måde sikrer du dig det optimale resultat. Du bør også kontrollere, om robotten leveres med det tilbehør, du har behov for at kunne afgrænse rum eller evt. dine kæledyrs mad- og vandskåle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisklasse

Robotterne er tilgængelige i prisklasser til enhver pengepung. Vigtigt er, at du undersøger markedet grundigt, og finder ud af, hvilke af ovenstående faktorer, der er vigtigst for dig, når du skal vælge robot.

Prissætningen er egentlig meget simpel, jo mere avanceret robot, jo højere er prisen.