Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Undgå overbelastning i haven

Af Fritidsmarkedet -

  • 99574_1

Del artiklen:

Overbelastning ved havearbejde kan undgåes, hvis du bruger lette, batteridrevne havemaskiner og sørger for afveksling mellem opgaverne.

Når det ikke længere er bælgragende mørkt om morgenen, nattefrosten er væk, og fuglene igen begynder at give lyd fra sig, er det ved at være forår. For havefolket betyder det, at det er tid til at gå i haven. Men de mange stillesiddende måneder, kombineret med intenst havearbejde i weekenden, betyder, at mandag morgen for nogen begynder med smerter i ryg og lemmer.

Ømheden i musklerne slipper de færreste for. Det er kroppens naturlige svar på fysisk udfoldelse, men man kan gøre meget for at slippe for overbelastning og samtidig få udført opgaverne.

Så hvad kan man gøre for at skåne kroppen?

Let havearbejdet

Først bør man se på de maskiner, der benyttes. Konventionelle havemaskiner er tunge og betjenes ofte i positioner, som er mindre skånsomme for kroppen. Det stiller derfor store krav til god udholdenhed og fysik.

Stihl producerer flere forskellige serier af batteridrevne havemaskiner med lav vægt og lang batterilevetid. Derved kan man blive ved i længere tid, uden at hverken brugeren eller maskinen løber tør for energi. Samtidig er havemaskinerne så støjsvage, at selv en del af motorsavene kan benyttes uden høreværn. En anden væsenlig fordel er, at man slipper for ledninger tværs over haven såvel som larm, udstødning og lugt fra benzindrevne maskiner.

Du kan sagtens bruge batterimaskiner, hvis du har en stor have. STIHL tilbyder 3 forskellige batteriserier, der tilsammen dækker alle behov fra helt små haver til professionelt brug.

Skab afveksling i havearbejdet

De fleste af os foretrækker, at gøre den opgave vi er igang med færdig, før vi begynder på en ny. Det giver såmænd også god mening, men arbejdes i stedet med flere forskellige opgaver i haven, fordeles belastningen på kroppen jævnt over hele dagen. Derved minimeres overbelastning af muskelgrupperne. Er I to eller flere i haven samtidig, kan man med fordel bytte opgaver i løbet dagen.

Med indtagelse af rigelige mængder væske holdes balancen i kroppen endnu bedre under forårets opgaver i haven.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame