Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Forældre glemmer solcremen til børnene

Af boa -

  • 99741_1

Del artiklen:

En ny undersøgelse fra 2018 viser, at op mod hver anden forældre ikke får smurt børnene ind i solcreme. Og det kan have konsekvenser for børnene senere i livet.

Mange tænker ikke over at børns hud er både lysere og tyndere end voksnes, og det gør dem ekstra udsatte for solens stråler. Derfor bør man smøre børnene ind i solcreme fra april til september, uanset om det er overskyet eller solen skinner. En solcreme med faktor 30 eller 50 er bedst til børn, og optimalt bør de smøres ind både morgen og eftermiddag, hvis de skal opholed sig udenfor.

"Jo tidligere barnet udsættes for megen uv-stråling og solskoldninger, desto større risiko har barnet for at udvikle kræft i huden senere i livet", skriver Kræftens bekæmpelse om solbeskyttelse af børn.

Sådan gør du

Solcremen skal smøres på i rigelige mængder. Skal hele kroppen beskyttes, skal du bruge hvad der svarer til en håndfuld på det barn du smører ind. Hvis der ikke smøres nok på, lever solcremen ikke op til den angivne faktor.

Søg skygge mellem kl. 12 og 15: Midt på dagen er uv indekset højest, og derfor anbefales det at man søger skygge i disse timer.

En hel krop, en hel håndfuld: Der skal bruges hvad der svarer til en håndfuld på det barn du smører ind til hele kroppen

Bedste solcreme til børn: Brug solcreme med faktor 30 eller 50 til børn, da deres hud er tyndere og lysere end voksnes. Vælg en creme der beskytter mod både mod UVA og UVB stråling, samt har Svanemærket og Astma-Allergimærket.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame