Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tunge heste kan også danse

Af boa -

  • 99852_1.jpg
  • 99852_2.jpg

Del artiklen:

Avlsgården Skelmosegaard satser stort på Roskilde Dyrskues hesteshow med deres belgiske heste, som kan mere end bare at gå foran en hestevogn.

Når der ikke længere kører hestevogne i massevis, må man finde på noget andet at lave til de tunge, traditionelle trækheste, som for eksempel den belgiske hest. Den opgave har avlsgården Skelmosegaard i Slagelse taget på sig.

- For os som avlere handler det selvfølgelig om at bevare den belgiske hest, fordi vi synes, den er fantastisk, men også om at vise at belgieren er en god ridehest og sagtens kan være et alternativ til en varmblods, fortæller hesteavler Tim Holtzen Larsen, som også er næstformand i Dansk Belgisk Hesteavl.

Træningen er for længst gået i gang til Roskilde Dyrskues store hesteshow, og hos Skelmosegaard regner de med at skulle træne hestene tre gange mere, fortæller Minna Darlov, som har skrevet drejebogen til belgiernes del af showet. Temaet er de nordiske guder og hun lover, at der bliver masser af drama.

- Jeg syer også selv kostumerne til showet, det er et stort arbejde, og dyrskuet er noget jeg ser frem til hele året, fortsætter Minna Darlov, som også har planlagt både musik og speak til showet.

Andet end en trækhest

Mange tænker måske at en stor hest som belgieren ikke egner sig til at hoppe og danse i et hesteshow, men den fordom vil avler Tim Holtzen Larsen fra Skelmosegaard gerne gøre op med:

- Vi vil gerne vise, at belgieren er andet og mere end en tung trækhest, fortæller han, og fortsætter,

- I hesteshowet får vi mulighed for at vise, at den belgiske hest er lærenem, har et roligt gemyt, og at den kan bevare roen i et hektisk miljø. Det er en fordel, hvis man skal være hele familiens hest, fortæller Tim Holtzen Larsen, som drømmer om at belgieren skal være børnefamiliers foretrukne hest.

- Den er en rigtig god ridehest i en travl hverdag, fordi man ikke behøver at tage den ud hver eneste dag.

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 8. til den 10. juni, og man kan se den belgiske hest i Roskilde Dyrskues hesteshow på udvalgte tidspunkter: Fredag aften, lørdag middag og søndag aften.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame