Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fokus på hesten

Af boa -

  • 99976_1.jpg
  • 99976_2.jpg
  • 99976_3.jpg

Del artiklen:

På Historisk Dyrskue og Midsommerfest den 17. juni er der fokus på både køer og heste.

Som noget nyt i år vil der på Historisk Dyrskue og Midsommerfest være endnu flere dyr at beundre. Grunden til dette er, at det ikke længere kun vil være "bevaringsværdige" racer, der udstilles, men også racer, der i mange år har indgået i dansk landbrug vil blive udstillet.

- Jerseykoen har været en del af dansk landbrug i mange år. Den er ikke beskyttet af dansk lovgivning, men den er relevant for at fortælle dansk landbrugshistorie. Det samme gælder den sortbrogede dansk malkerace, som er baseret på en Holstein-Frieser ko, som i dag er den absolut mest udbredte malkeko i Danmark og resten af verden. Den stammer fra forskellige gamle racer, som tilsammen har givet den moderne ko, forklarer museumsinspektør Per Lunde Lauridsen, der glæder sig til at se endnu flere dyr til dyrskuet, der arrangeres af Ringkøbing-Skjern Museum på Bundsbæk Mølle.

Hertil kommer, at arrangementet har fokus på hesten, dens udvikling og rolle i vores historie. Så selvfølgelig vil der også være masser af heste til stede

Geder og gourmet-mad

I år afholdes dyrskuet søndag den 17. juni kl.10-16, og der er lagt op til en hyggelig dag for hele familien med mange heste, kvæg, får og geder. Der vil være fine gamle traktorer, mange boder, den levende vandmølle, hvor mølleren, bageren og smeden er i gang og meget mere.

Er man mere til den gastronomiske side, kan man smage prøver på kokkelandsholdets anfører Per Mandrups velsmagende gourmetmad.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame