Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nyt digitalt kort til Gudenåens oplevelser

Af Fritidsmarkedet -

Del artiklen:

Hvad enten du er på udkig efter cykelstier eller lejrpladser, kan du nu finde det på oplevgudenaa.dk.

Sommeren venter forude, og det gør Gudenåens oplevelser også. Nu bliver det lettere at finde cykelruter, forslag til gåture, attraktioner, historiske sites, fiskevand og skjulte naturperler, når du skal på tur langs vandet. Et nyt digitalt kort kobler al den nødvendige information, du har brug for.

Kortet, som du finder på oplevgudenaa.dk, rummer seks forskellige indgange: En for sejlende, en for lystfiskere, en for cyklende, en for vandrende, en for ridende og en for dem, der gerne vil finde spændende seværdigheder.

Alle kan bidrage

Det er det kommunale GudenåSamarbejdet, der står bag udviklingen af kortet, men en del af informationerne på det nye kort stammer fra Naturstyrelsens Udinaturen-kort. Kortet samler tilbud på statens områder og i den danske natur generelt. Alle kan bidrage til kortet og lægge nye tilbud på.

- Det nye digitale kort over oplevelser langs Gudenåen er et godt eksempel på, hvordan deling af data kan bidrage til, at endnu flere får glæde af alle de friluftstilbud, der findes landet over ? hvad enten man leder efter hundeskove, fugletårne eller mountainbikespor. Informationerne på Udinaturen-kortet ligger, så alle nemt kan lave apps, programmer og hjemmesider med dem, siger Søren Hald, skovrider i Naturstyrelsen.

Brug kortet, når du er på farten

Kortet på oplevgudenaa.dk er udviklet, så det fungerer perfekt på din smartphone, så du har det lige ved hånden, når du får brug for det. Og med kortets "Her er jeg-funktion" kan du hurtigt se, hvor du er i forhold til det, du gerne vil finde. Uanset om du kommer sejlende eller cyklende, kan du finde p-pladser, toiletter og andre praktiske informationer, samt oplysning om, hvor man kan spise, og hvor man kan sove ? hvad enten man er til seng eller shelter.

Kortet rummer også data fra andre nationale platforme som GuideDanmark, Historisk Atlas og Fiskekort.dk og viser faciliteter på tværs af kommunegrænser.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame