Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Køb ikke sprøjtegifte hos landmanden

Af boa -

Del artiklen:

Miljøstyrelsen advarer mod at købe sprøjtemidler ved stalddøren.

Når ukrudtet i haven eller på fliserne bliver for voldsomt, bruger omkring hver anden dansker sprøjtemidler i kampen mod de uønskede planter. Langt de fleste køber sprøjtemidlerne hos autoriserede forhandlere, men en undersøgelse viser at 8,5 procent af brugerne, har været hos en landmand for at købe sprøjtemidler.

Miljøstyrelsen advarer mod at købe pesticider ved stalddøren.

- Det er bekymrende, at nogle haveejere vælger at købe sprøjtemidler hos den lokale landmand. Det er både ulovligt og kan skade miljøet, sundheden og grundvandet, siger funktionsleder i Miljøstyrelsen, Anny Toftkær.

Bødestraf

Hvis man som privatperson køber sprøjtemidler hos en landmand, så kan man få en bøde. Og samtidig er der en risiko for, at man hjemme i haven bruger et sprøjtemiddel forkert i forhold til produktets godkendelse. De sprøjtemidler, som ofte bruges af landmænd, er nemlig kun godkendt til professionelt brug og kræver en uddannelse, hvis man skal bruge dem.

- Hvis man hos en landmand køber sprøjtemidler, som man ikke er uddannet til at bruge, kan man risikere at ødelægge planterne eller forurene jorden. Der kan også være en sundhedsrisiko for en selv eller for børn og hunde, siger Anny Toftkær.

Spørgeundersøgelsen er en del af Miljøstyrelsens årlige havekampagne. På tænkførdusprøjter.dk kan du finde gode råd til køb ogbrug af sprøjtemidler og oplysninger om, hvordan man kan bruge alternative metoder til at forebygge og bekæmpe ukrudt og skadedyr i haven.

Læsernes egne billeder

Stem, bestem og del. Send dit bedste billede til os og vær med i konkurrencen om:
Konkurrence billede

 

Se flere

Læs Fritidsmarkedet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame