Nyt multisav fra Dremel

Den nye kompakte DSM20 fra Dremel fungerer i virkelighheden både som vinkelsliber og som sav. Det kommer an på klinge og materiale.


Nyt multisav fra Dremel

23.05.12 | 13:00 af FM


Den nye kompakte DSM20 fra Dremel fungerer i virkelighheden både som vinkelsliber og som sav. Det kommer an på klinge og materiale.Dremel DSM20 er ikke større end at den kan håndteres med én hånd.Maskinen kan save både forlæns og baglæns med den rigtige klinge. Det gør det nemt at save firkantede huller.

Tre typer snit med en kompakt maskine 

Dremel lancerer nu en enhåndsbetjent kompaktsav, DSM20. Til maskinen fås skæreskiver til præcise ligesnit, plansnit og dyksnit foruden mange tilbehørsdele.

Hvis pladsen er trang, kan selv de mindste saveopgaver være store udfordringer. En almindelig og klodset sav kan være svær at arbejde med, når der skal lægges laminatgulv, repareres rør eller tilskæres lister. Det kan også volde kvaler, hvis man skal bruge begge hænder til at betjene værktøjet, og derfor ikke kan holde fast på arbejdsmaterialet, mens man saver. Det er den slags opgaver, som den nye Dremel DSM20 er beregnet til.

Håndter maskinen med én hånd

DSM20 er det seneste skud på stammen i Dremels serie af  multiværktøjer. Den g er let at håndtere selv med en hånd. Med de skarpe skæreskiver og med det brede udvalg af tilbehør kan man løse et væld af forskellige opgaver. Saven er udrustet med en 710 watt-motor og kan skære op til 20 mm dybe snit i materialer som træ, plastic, metal og fliser. Værktøjet er forsynet med et dybdeanslag, der nemt kan indstilles.

En af styrkerne ved DSM20 er alsidigheden og de tre forskellige snittyper - ligesnit, plansnit og dyksnit. Specielt er dyksnittet noget særligt på grund af de skarpe skæreskiver uden tænder, der nemt går igennem såvel træ som murværk, uden at maskinen slår tilbage.

Saven kan desuden skære både for- og baglæns, hvilket kan være bekvemt, når man skal skære et hul i en træplade.

Hver opgave sit savblad

Dremel DSM20 kan købes i byggemarkeder landet over. Maskinen leveres i et sæt, som ud over værktøjet indeholder en karbidskæreskive til plansnit i træ, tre metal- og plastskiver, vakuumforsats til tilslutning af en støvsuger, ligekantsstyr og et 2 x 4 fræsestyr. Det hele er samlet i en robust transportkuffert.For at komme godt i gang med at bruge maskinen, medfølger også en introduktionsdvd. 

Hvis opgaverne kræver flere tilbehørsdele, kan disse købes separat ? herunder en skæreskive til murværk, en diamantskæreskive til fliser og en karbidskæreskive til plansnit i kantpaneler, vinduesrammer og dørkarme.

Mest læste - top 3

1 Plæneklip med over 180 km/t Plæneklip med over 180 km/t

09.04.14 | 14:47

2 Skat på jagt Skat på jagt

16.04.14 | 12:14

3 Ideer til det lille landbrug Ideer til det lille landbrug

16.04.14 | 11:19

Se også...

Klip græs og trim kanter samtidigt

Klip græs og trim kanter samtidigt

24.04.14 | 08:13  Amerikanerne er gode til at finde på ting, der gør livet lidt lettere. Som for eksempel motorplæneklipperen, der kom frem allerede for over 60 år siden. Eller som den kanttrimmer, som Kim Baagø, direktør i Kiba Parkmaskiner, har hentet hjem fra USA. Peco Z-Trimmer, som den hedder, kan sæ...

Gamle maskiner efterlyses

Gamle maskiner efterlyses

24.04.14 | 08:03  Landsskuepladsen i Herning er tæt på at kunne melde udsolgt, når det gælder stande i forbindelse med Landsskuet 2014, der holdes 3.-5. juli. Det nationale dyrskue bugner således igen med masser af splinternye maskiner, men i år er der også særlig fokus på gamle landbrugsredskaber. ...

Loppemarked på sjællandsk

Loppemarked på sjællandsk

23.04.14 | 08:37  I det vestlige Danmark har idéen med at fylde bilens bagagerum og drage på bagagerumsmarked fået godt fat. Og nu skal konceptet afprøves i det sjællandske, idet både Bakken og Tisvildeleje vil danne ramme om det, som ophavskvinden Lilli Henriksen kalder carbootsale. I en pressemeddelelse ...

Til toppen