Et overflødighedshorn af hesteaktiviteter

Hest for Alle på Landsskuet i Herning er en af landets allerstørste hestebegivenheder med et væld af konkurrencer, opvisninger og aktiviteter.


Et overflødighedshorn af hesteaktiviteter

20.06.12 | 09:00 af Af Sten Søndergaard


Landsskuet har udviklet sig til et af årets højdepunkter for hesteinteresserede

Opgaven er umulig. At få en fornuftig og dækkende omtale af alle Landsskuets hesteaktiviteter mast ind på en halv side i Fritidsmarkedet er ganske enkelt ikke muligt. Dertil sker der alt for meget på de tre dage fra 5. til 7. juli, Landsskuet buldrer løs i Herning.

Typisk udstilles der omkring 350 heste af flere end 20 forskellige racer på selve hesteudstillingen, hvor højdepunkterne er kåringen af Landsskuets bedste to-års hoppe torsdag, bedste tre-års og bedste følhoppe samt skuets bedste hingst fredag, og kåringen af de bedste brugshopper lørdag.

I hesteshowene deltager en række heste, der ikke er tilmeldt selve udstillingen. Derfor vil der i alt være op mod 500 heste på Landsskuepladsen.

Talenter på Facebook

Et af de nyere tiltag er talentkonkurrencen, der havde sin spæde start sidste år. I år forventes der derfor flere deltagere, som på forhånd har indsendt en video, der viser de tricks og øvelser, som hesten og rytteren mestrer. Det er en konkurrence, der lægger vægt på kreativitet, samarbejde og arbejdsglæde, og som går langt ud over traditionel hestedressur, og som måske derfor henventer sig mest til de unge ryttere.

Videoerne er lagt på Facebook, og den ekvipage, der får flest stemmer her, vinder en iPad som præmie.

De 12 bedste ekvipager deltager i den indledende runde torsdag på selve landsskuet og seks går videre til den afsluttende konkurrence lørdag, hvor hovedpræmien er en gavecheck på 5.000 kroner.

Spændende clinics og aktiviteter

Heste for Alle er ikke kun en af årets store hestebegivenheder. Her kan men ikke kun finde nogle af landets bedste heste, men også nogle af landets bedste hestetrænere. For eksempel er der torsdag clinic med Pernille Nørgaard, der demonstrerer træning på hestens præmisser. Om fredagen inspirerer Jørgen Konge til nye, spændende aktiviteter med småheste og ponyer og Majbritt Carter demonstrerer hippologisk træning via kropssproget efter Monty Roberts principper. Og kniber det for nogle at hitte rede i de mange forskellige hesteracer er der også hjælp at hente. Lørdag præsenterer Jørgen Finderup de mange racer på Landsskuet.

12 opvisninger - og alt det andet

De 12 forskellige opvisninger af racer fra arabere til pinto og shire er et kapitel for sig. De foregår fredag, men de fleste af opvisningerne gentages i løbet af lørdagen, så besøgende de to dage har gode chancer for at få det meste med.

Desuden er der konkurrence i mønstring, grooming af heste, westernshow, besindighedsprøver, springstafet, og tovtrækning med heste .... og en hel masse mere. Så der er kun en vej at gå for at få det hele med. Afsted til Herning 5., 6. og 7. juli.

Flere artikler

11.04.14 |
14:40
15.04.14 |
10:36
15.04.14 |
10:08
14.04.14 |
10:23
11.04.14 |
09:59
09.04.14 |
14:47
04.04.14 |
10:21
04.04.14 |
10:19
08.04.14 |
13:27

Mest læste - top 3

3 Plæneklip med over 180 km/t Plæneklip med over 180 km/t

09.04.14 | 14:47

Se også...

Ideer til det lille landbrug

Ideer til det lille landbrug

16.04.14 | 11:19  Hvis man drømmer om et deltids- eller fritidslandbrug, så bliver der fire muligheder i år for at komme ud og se, hvordan andre driver deltidslandbrug. LMO inviterer nemlig alle interesserede til bedriftsbesøg. Ved alle besøg vil der være specialister fra LMO til stede. Hele pakken af besø...

Pigen i den røde kjole tog fotopræmien

Pigen i den røde kjole tog fotopræmien

11.04.14 | 19:39  En Stihl motorsav til en værdi på 3.495 kroner er snart på vej til Jacob Teilberg Andersen i Fjerrritslev. Han er nemlig mesteren bag vinderbilledet i denne udgave af Fritidsmarkedets fotokonkurrence. Temaet var "Forår", og Fritidsmarkedets dommerpanel er blevet enig om, at billedet af ...

Ingen privat trappe til strand

Ingen privat trappe til strand

15.04.14 | 12:20  Har man en strandejendom gælder det om at tænke sig godt om, inden man lader den lokale tømrer etablere en trappe mellem grunden og strandarealet. Det kræver nemlig dispensation fra reglerne om kystbeskyttelseslinien, og en sådan dispensation er nærmest udelukket på forhånd. - Der gives ...

Til toppen