Pizza på terrassen året rundt

Den nyudviklede pizzaovn til udendørs brug er for tung til at slæbe ind om vinteren. Derfor er den bygget til at kunne klare de barske frostgrader i den danske vinter.


Pizza på terrassen året rundt

22.06.12 | 12:17 af mbk


Den nyudviklede pizzaovn til udendørs brug er for tung til at slæbe ind om vinteren. Derfor er den bygget til at kunne klare de barske frostgrader i den danske vinter.Danmex har lavet en aftale med Bilka om forhandling af den udendørs pizzaovn, fortæller indehaver Peter Clausen.

Det er nu lykkedes at udvikle en pizzaovn, som kan klare både de høje temperaturer under madlavning og de barske frostgrader om vinteren

Det er både hyggeligt og appetitvækkende, når brødrene Price præsenterer tv-seerne for pizzaer og andre retter, som de har fremstillet i deres pizzaovn på en terrasse.

Men ikke alle danskere har været lige heldige, når de har forsøgt at gøre Price-brødrene kunsten efter. Flere af de importerede ovne fra Sydeuropa har nemlig ikke kunnet klare varmetrykket og er blevet ødelagt på grund af dybe revner.

Nu er det lykkedes et esbjergensisk firma at udvikle en mere hårdfør pizzaovn til udebrug.

Peter Clausen, der ejer firmaet Danmex, kom via sine kontakter i forbindelse med en kinesisk fabrik, der i forvejen fremstiller støbeforme til metalindustrien, og hvor temperaturerne er væsentlig højere end i en bageovn.

For tung til at tage ind om vinteren

Fabrikken har efter en række forsøg skabt en pizzaovn, der ikke bare kan holde til varmeudviklingen, men også til at stå på en dansk terrasse året rundt. Der er tale om 7 forskellige slags ler fra forskellige egne i Kina, som sammen giver en enorm robusthed, ikke mindst når de som her presses sammen med et tryk på over 200 ton.

- Når man skal bygge en kvalitets-ovn med den fornødne stabilitet, får den en vægt og en størrelse som gør, at man ikke bare lige flytter den inden for om vinteren sammen med havemøblerne. Pizzaovnen leveres derfor med et dækken, hvormed man undgår, at den suger vand i regnvejr, og hvis man følger vedlagte brugsanvisning, er ovnen også beskyttet mod frost om vinteren, forklarer Peter Clausen.

Der skal fyres op med at par papirkugler i avispapir og løvtræ halvanden time, før ovnen skal bruges til pizza eller andre retter. Når træet er forvandlet til glødende trækul, er pizzaovnen nemlig også velegnet til stegning af madvarer i fad, stegeso eller foliebakker, ligesom der kan bages brød direkte på bundpladen.

Flere artikler

11.04.14 |
14:40
15.04.14 |
10:36
15.04.14 |
10:08
14.04.14 |
10:23
11.04.14 |
09:59
09.04.14 |
14:47
04.04.14 |
10:21
04.04.14 |
10:19
08.04.14 |
13:27

Mest læste - top 3

2 Plæneklip med over 180 km/t Plæneklip med over 180 km/t

09.04.14 | 14:47

Se også...

Ideer til det lille landbrug

Ideer til det lille landbrug

16.04.14 | 11:19  Hvis man drømmer om et deltids- eller fritidslandbrug, så bliver der fire muligheder i år for at komme ud og se, hvordan andre driver deltidslandbrug. LMO inviterer nemlig alle interesserede til bedriftsbesøg. Ved alle besøg vil der være specialister fra LMO til stede. Hele pakken af besø...

Pigen i den røde kjole tog fotopræmien

Pigen i den røde kjole tog fotopræmien

11.04.14 | 19:39  En Stihl motorsav til en værdi på 3.495 kroner er snart på vej til Jacob Teilberg Andersen i Fjerrritslev. Han er nemlig mesteren bag vinderbilledet i denne udgave af Fritidsmarkedets fotokonkurrence. Temaet var "Forår", og Fritidsmarkedets dommerpanel er blevet enig om, at billedet af ...

Ingen privat trappe til strand

Ingen privat trappe til strand

15.04.14 | 12:20  Har man en strandejendom gælder det om at tænke sig godt om, inden man lader den lokale tømrer etablere en trappe mellem grunden og strandarealet. Det kræver nemlig dispensation fra reglerne om kystbeskyttelseslinien, og en sådan dispensation er nærmest udelukket på forhånd. - Der gives ...

Til toppen