Brug ikke sprøjtemidler i din have

Haveselskabet fraråder, at du bruger sprøjtemidler i din have. Haveejerne skal nyde deres have, men ikke på bekostning af natur og miljø.
Have | mbk
Selv om skadedyr og ukrudt kan være irriterende, er der også store fordele ved at undgå sprøjtemidler. Haven bliver rig på naturoplevelser. Foto: Niels Ole Dam.
Selv om skadedyr og ukrudt kan være irriterende, er der også store fordele ved at undgå sprøjtemidler. Haven bliver rig på naturoplevelser. Foto: Niels Ole Dam.

Haveselskabet mener, at haveejerne skal begrænse brugen af sprøjtemidler i deres private haver mest muligt, og helst helt undgå at bruge dem.

- Vi råder haveejerne til ikke at bruge sprøjtemidler i haven - hverken mod skadedyr, plantesygdomme eller ukrudt. Haveselskabet står for "Haveglæde med omtanke", og vi arbejder for at beskytte naturmiljøet og bekæmpe forurening, siger Haveselskabets nye direktør, Charlotte Garby.

En af Haveselskabets mærkesager er at arbejde for levende haver med en høj biodiversitet af dyr og planter.

- At bruge sprøjtemidler i haven passer slet ikke sammen med vores målsætning om at fremme et rigt dyreliv i haverne. Du kan ikke anvende bekæmpelsesmidler i din have og samtidig gøre den til en oase for fugle, insekter, pindsvin og andre dyr, pointerer direktøren.

Tips til en have uden sprøjtning

* Et gammeldags hakkejern, et mælkebøttejern og en greb er gode våben mod genstridigt ukrudt.

* En gasbrænder er effektiv til at fjerne ukrudt mellem fliserne på stier, terrasser og i indkørsler.

* Lev med, at frugter, bær og grøntsager nogle år får huller, orm eller svampesygdomme.

* Fjern straks blade med pletter og andre sygdomstegn, og smid dem i skraldespanden, ikke på komposten.

* Dyrk planter med blomster og bær, der tiltrækker nyttige insekter og fugle, som kan hjælpe dig med at bekæmpe skadedyrene.

* Nyd det rige dyreliv af fugle, bier, sommerfugle og mange andre dyr, der kommer i din have, når du undlader at sprøjte.


Læs denne artikel på dit foretrukne medieFritidsmarkedet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Maskiner på auktionNyhed